dissabte, 4 de maig del 2013

31 noches


1es pàgines
El nostre protagonista és periodista i el coneixereu sota aquest sobrenom, un personatge que pretén escriure un article centrat en la vida més fosca i turbulenta de les nits a Madrid, un article que explicarà en primera persona la historia d’un infiltrat. A ell l’acompanyen personatges perillosos com en Velasco, un policia corrupte, l’Alek, un goril·la de discoteca polac amb relacions mafioses i una dona, la Vicky. Uns personatges que fiquen al lector en una trama dura on la mort pot ser millor que la venjança, on no existeix la pietat, on la lleialtat es manté per por i coacció. Descobrirem els secrets del narcotràfic, de les apostes, de la prostitució, dels conductors “kamikazes” i el poder dels cartels de la droga.

 Existeix el crim perfecte? Sembla ser que si, depèn del punt de vista del personatge. 
Tot comença amb aquestes paraules “A la casa del colombià van trobar dues pistoles, una escopeta retallada, una destral de carnisser, una serra, una mica de cocaïna, tres telèfons mòbils gairebé prehistòrics i 19.000 euros en set feixos de bitllets arrugats, amagats després d'un caixetí de la llum. Però el que més va inquietar Velasco, l'única cosa que li va alterar el pols, va ser una habitació sense finestres, amb totes les parets, el sostre i el terra folrats de plàstic, com el que es fa servir per protegir els mobles quan es va a pintar . No hi havia cap brotxa a la casa. L'habitació estava neta i completament buida, excepte per un cub. El cub era ple d'àcid sulfúric”.
“31 nits” és un mes d'agost que comença i acaba en aquest cub, que està esperant un cadàver per dissoldre. És una història corrosiva, submergida en els budells d'una discoteca, la sala Premium, on el periodista es veu arrossegat en una trama de narcos, matons de discoteca i deutes pendents en la nit de Madrid.
Si això no us esgarrifa i us convida a descobrir el rerefons de la novel·la, es que el gènere negre no és el vostre fort.

Una bona amiga me’l va recomanar i he de confessar que m’ha atrapat, els seus capítols són molt curts cosa que aporta una gran dinàmica al lector, la seva prosa s’adequa en tot moment a la manera de parlar del personatge, trobareu expressions clarament mexicanes o colombianes, i és una història molt completa que es llegeix d’una tirada.
Una novel·la de la que no podreu dir que val el seu pes en or, ja que és molt curteta, però deixa entreveure la veracitat i la manera de fer i pensar de l’autor, els aspectes estan descrits força analíticament i per desgràcia amb una realitat que tots coneixem per mitjà de les noticies. Una història que posa els pèls de punta i amb un desenllaç gens esperat, el final aporta un gir inesperat al lector.
Aquesta novel·la es va publicar per primera vegada l’agost de 2009 en el quadern d’estiu “Libre” del diari Público i va ser rescatat en forma de novel·la per l’editorial Suma de Letras.
Si voleu descobrir els secret més foscos de les ombres de la nit aquesta és la vostra novel·la. Te de tot i no escatima en detalls. Us agradarà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada