dissabte, 4 de maig del 2013

El umbral del bosque



Un fosc secret. Un llinatge maleït. Un viatge que ens aproparà a ports misteriosos i a terres exòtiques.
Una novel·la ben construïda, una mica lenta pel meu gust i amb aspectes força previsibles per a la majoria de lectors, cosa que no afecta a una trama ben construïda ni a uns personatges força pintorescos. Te un inici molt prometedor, manté una dinàmica amb un tempo lent, cosa que ambienta molt bé la novel·la i acompanyada d’unes brillants descripcions mostren al lector un món llunya però real on les aparences enganyen i on els nostres protagonistes viuran l’aventura de la seva vida o potser de la seva mort. Una història marcada per sagnies, enganys i un amor prohibit, segellat per la mort.
La història està entrellaçada amb la vida del jove Pier, una joventut que el va marcar i vint anys després encara el persegueix en els seus malsons. Un nom, un rostre serà la seva salvació o la seva perdició, el seu destí s’anomena Abigail.
L’autor ens situa al segle XVII, quan el navegant venecià Pier Ugo Mameli és contractat per la misteriosa comtessa hongaresa Elizabeth Báthory per recuperar un bagul perdut en el desert de Gobi, a Mongòlia. Però no ho pot traslladar per terra: només podrà fer-ho per mar, la qual cosa l'obliga a idear un complicat itinerari per arribar al seu destí.
No obstant això, en un dels ports on atraca el seu vaixell, el capità Mameli permet embarcar a un grup de joves pertanyents a l'aristocràcia nòrdica i aparentment indefenses. Però aviat comencen a succeir-macabres i estranyes morts que terroritzen la tripulació i empenyen al capità a examinar el contingut del bagul. Dins descobreix un misteri que farà canviar el rumb de la seva travessia i la fidelitat al seu client.

S'encamina llavors a la recerca del llindar del bosc, un antic llibre ocult en les remotes i congelades terres d'Escandinàvia, que ha començat a la «nit de quatre-cents anys» i que maleeix al regne de Noruega, portant a la sobtada extinció dels seus reis. Un llibre que deixa també al descobert l'antic mite del drävulia.
Manté els estereotips més clàssics del vampirisme o dels no-morts, essers immortals, maleits, de gran bellesa i depravació, envolcallats d’un gran misticisme i el desig de la humanitat. Uns la desitjaran amb set i d’altres la desitjaran per a ells.
Una combinació força interessant on un secret ocult, un tresor, convida a llegir una aventura més aviat de pirates i aventurers que de monstres, una combinació que a primera vista sembla difícil d’encaixar, però que poc a poc, plana a plana demostra un gran potencial.
Si els vaixells no us maregen i creieu estar lluny de caure en l’influx d’uns essers immortals, aquesta aventura us està esperant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada