dissabte, 4 de maig del 2013

Tú eres mi asesina


1es pàgines
“Tú eres mi asesina” és una novel·la molt introspectiva a la vida dels seus dos personatges principals. Per una banda trobem la China, un noia de bona família, barcelonina, amb aspiracions i somnis, amb una confrontació total amb els seus propis sentiments, mai esta contenta ni prou satisfeta, per no mencionar que les seves relacions sentimentals semblen avocades a l’absolut fracàs. D’altra banda tenim  en Lucio, un noi mexicà que ha tingut una infantessa molt dura sota el domini del seu pare i que sent un profund respecte per la seva mare i la seva germana, però ell no té sort a la vida i acaba delinquint.
De la ma d’Eugenia Tusquets el lector fa un viatge a través d'un territori inusitat en què es barregen l'art, la memòria i les emocions. Mitjançant una profunda introspecció en la psique dels personatges, l'autora aconsegueix despullar per mostrar la seva veritable història.
L’argument es centra en com aquests dos personatges als que el lector coneixerà molt bé pàgina a pàgina toparan a Mèxic d’una manera brusca i abrupta.

Després d'una ruptura sentimental, la pintora Regina Juncosa, «China», es desplaça a Mèxic per assistir al casament del seu germà. El viatge la deixarà marcada per la impressió que li produeix el país i pel descobriment de la pintora Remedios Varo, l'obra li influirà profundament.
Deu anys després la Xina tornarà a Mèxic i es veurà embolicada en una sèrie d'esdeveniments que acabaran convertint-la en víctima d'un segrest. Durant el seu captiveri, Lucio, el seu segrestador, i la pròpia Xina aniran establint gradualment una relació tan insòlita com intensa que arribarà fins a límits fins aleshores impensables per a cap dels dos.
Encara que la novel·la sigui etiquetada sota el gènere negre jo en diversificaria l’etiqueta, és molt més rica en profunditat espiritual i en narrativa intimista del que estem acostumats en el gènere negre.
No podem dir que la novel·la sigui molt dinàmica si ens basem només en una etiqueta, ja que podem dir que comença amb un segrest, amb un tempo molt rítmic i captivador, però que al capítol següent ha retrocedit més de quinze anys per presentar-nos de manera consecutiva, un capítol per a cada un la vida dels protagonistes, cosa que talla  la dinàmica inicial i en presenta una d’altre més pausada i a contratemps.
En realitat és la historia de dos nàufrags de la vida que busquen desesperadament un futur més harmònic i sensat. Molt recomanable als amants de descobrir els secrets dels altres i aprofundir en els personatges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada