divendres, 17 de maig del 2013

El descobriment de les bruixes



Comença amb absència i desig.

Comença amb sang i por.

Comença amb un descobriment de bruixes.

Al cor de la Biblioteca Bodleiana d'Oxford, la apassionada historiadora Diana Bishop es topa enmig de les seves investigacions amb el manuscrit identificat com Ashmole 782. Descendent d'un antic llinatge de bruixes, Diana intueix que el manuscrit està relacionat d'alguna manera amb la màgia, però no vol tenir res a veure amb la bruixeria. I després de prendre algunes notes sobre els seus curiosos dibuixos, el torna sense perdre més temps a les prestatgeries. El que Diana no sap és que es tracta d'un manuscrit alquímic que ha estat perdut durant segles i el descobriment ha desencadenat que hordes de dèmons, vampirs i bruixes surtin a la llum envaint les sales de lectura de la Biblioteca.

Una d'aquestes criatures és Matthew Clairmont, un enigmàtic genetista, practicant de ioga i amant del bon vi i …també vampir mil·lenari, la aliança amb Diana es farà progressivament més íntima i poc a poc sorgirà entre ells una relació que farà trontollar els tabús assentats des de fa temps en un món secret i encantat.

La Diana haurà denfrontar-se a vells tabús i a reconciliar-se amb el màgic llegat dels seus ancestres, del qual nha intentat fugir d’una manera gairebé desesperada.
Ara, junts la Diana i en Matthew, una bruixa i un vampir, han de lluitar per un futur incert.

La teoria de l'evolució de Darwin no va contemplar tots els éssers que habiten la Terra, però Deborah Harkness ho ha fet en aquesta emocionant i enginyosa novel·la. Des Oxford a Nova York, i d'aquí a França, la màgia, l'alquímia i la ciència ens revelen els seus veritables vincles en el llibre definitiu sobre la bruixeria i els seus poders.

Novel·la històrica, novel·la fantàstica, novel·la romàntica i de suspens… sota la premissa “La màgia és el desig fet realitat” aquesta conté l’alè èpic de les grans obres.

M’agradaria citar les paraules de Ernest Alós a El Periodico: «Els lectors de Harry Potter i Crepuscle es fan grans. Els d’Anne Rice fa temps que enyoraven trobar-se amb uns vampirs més madurs i enginyosos. I Ruiz Zafón no es prodiga gaire. Els uns i els altres poden haver trobat una successora en Deborah Harkness, una historiadora que ha conjurat, en versió per a adults, la fórmula màgica en “El descobriment de les bruixes” de Deborah Harkness»

Una novel·la que enganxa màgicament des de la primera paraula, amb un llenguatge molt dinàmic, on el lector es sentira transportat  a un món on la fantasia pot portar la seva ànima a experimentar tota mena de sensacions i sentiments. Una obra, que encara que és un bon “totxo” és molt fàcil de pair i cada cop sembla més lleuger, cosa que no té res a veure amb l’alquímia.