dilluns, 27 de maig del 2013

El fin de los escribas



Com no podria ser de cap altre manera Gleen Cooper sedueix a tots els lectors que ja havia atrapat amb els títols anteriors de la trilogia que va començar amb “La biblioteca de los muertos” i “El libro de las almas” rematant la trilogia amb l’esperada “El fin de los escribas” que acaba de publicar l’Editorial Grijalbo.

Un final brillant per una trilogia de pel·lícula. Per a tots aquells que us pregunteu si podríeu llegir aquesta novel·la com a individual us diré que si, però que us perdreu més d’un matis que el lector de la trilogia ha anat arrossegant i gaudint. Us dic que si ja que l’autor fa servir un recurs poc explotat i que m’ha agradat força per posar els lectors en antecedents, estem acostumats a que ens vagin fent anotacions a mesura que l’acció avança, cosa força molesta ja que atura el tempo de la narració i fa recular al lector amb idees que ja sap, però això no ho patireu en la seva novel·la, ens fa un breu resum de tot en forma de redacció en mans del fill del nostre estimat Will Piper i la seva especial dona Nancy, en Phillip, un infant que havíem deixat a “El libro de las almas” i que s’ha convertit en un jove adolescent, tossut, sorrut i molt valent.

És tot un goig trobar-nos de nou amb uns personatges que s’han fet estimar, que han madurat i pres possessió de les regnes de la seva vida. En Will és un jubilat que viu a Florida i es passa el dia pescant o tenint cura del seu iot, la Nancy és un alt càrrec de l’FBI i viu a Washington amb en Phillip. En Will conta els dies que queden per la jubilació de la Nancy i poder viure tots junts a Florida, però sembla que el destí els té preparada una nova aventura.

Si fem una mica de memòria ens havíem quedat en que el 9 de febrer de 2027 seria una mena de fi del món, però una conspiració que involucra la intel·ligència americana, l’MI5 britànic i el poder de la Xina com a potencia mundial, posa en entredit molts aspectes que es donaven per fets.

A part d’aquesta conspiració política, retornen les postals del dia del judici final i en Will farà el descobriment del segle, no us diré quin és, però us asseguro que un viatge inesperat ens mostrarà les possibilitats del futur.

D’altra banda l’autor ens explicarà en capítols intercalats, però sense abusar, de la historia d’una família molt peculiar que es remunta a Vectis l’any 1297 i a la valentia d’una noia i com els esdeveniments d’aquesta família estan lligats a la biblioteca i als bibliotecaris. A més, li dona el toc de gràcia amb un episodi protagonitzat l’any 1775 per un personatge que reconeixereu en llegir el seu nom, en Benjamin Franklin.

El final sembla molt tancat fins la última plana on el lector quedarà amb la boca oberta i amb la sensació que el destí sempre té la seva pròpia manera de sortir a la llum i seguir el seu camí. 

Un reflex de la inspiració del propi autor, la seva antiga fascinació per la predestinació.

La hora de la verdad



Mentre que l’Editorial Grijalbo ens ofereix la tercera part de l’obra mestra de Gleen Cooper  “El fin de los escribas” que va començar amb “La biblioteca de los muertos” i va continuar amb “El libro de las almas”, a la seva pàgina web ens ofereix en format ebook i de manera gratuïta una historia que aniria entre la segona i la tercera part per anar fent boca, i nosaltres des d’aquí ens en fem reso i us la oferim, sota el títol de “La hora de la verdad”.

Us trobareu a l’any 2020 a Miami, on en Will Piper, ex agent de l’FBI gaudeix de la seva jubilació, però aquest merescut  i justificat descans no dura gaire, un nou cas pica a la seva porta, el fill d’un senador dels Estats Units és segrestat, un senador que podria ser el president dels EUA a la data de la suposada fi del món. Per descomptat en Will es valdrà de totes les armes que té al seu abast com el poder de seducció i el seu estil de saltar-se totes i cada una de les normes que regeixen el món.  Davant d’un cas així tot valdrà per salvar el noi.

Gaudiu-la i bon cap de setmana. La hora de la verdad ja ha arribat.