dimarts, 4 de juny del 2013

M'agrada el sexe!



Roser Amills, és un esperit lliure, tal i com es descriu en el seu últim llibre M’agrada el sexe!, ella és com és, complicada, sensible, contradictòria, intuïtiva, espiritual, tantra, rai, indie, tabac, tea, gin, beer & friends, prefereix l’estiu a l’hivern, la nit al dia, un bany a la dutxa, sola o mal acompanyada i odia els bidets. Just her!

La Roser en aquest llibre escrit en primera persona i donant-nos una visió femenina, es transforma en aquella amiga que no té pèls a la llengua, que li agrada dir les coses per el seu nom, és curiosa i es complementa d’allò que no sap amb l’ajut dels seus amics. Una amiga d’aquelles que costa trobar, que és sincera i honesta, que crea per mitjà de les paraules grans reflexions sobre el tema del sexe, de les relacions, dels homes i de les dones i sobretot de la vida. És com una amiga que t’estima i no et jutja, que t’ofereix el seu punt de vista sobre aquests temes i espera poder donar respostes a preguntes que no ens atrevim a preguntar, però que frissem per saber. Com ella diu no cal ser bleda, però tampoc una kamikaze. No ha descobert la sopa d’all, però ens en serveix un plat a degustar.

Per a tots aquells que jutgen els llibres per la portada, us vull aclarir que no es tracta d’un manual, són aportacions que deriven més en sentiments, situacions que deriven en el sexe, trobareu un test que podeu fer amb la parella, un decàleg que hauríem d’aplicar a la vida i cites de personatges  com Henry Miller o una que m’ha agradat molt de la Sharon Stone “Les dones podem fingir un orgasme. Els homes, una relació sencera”, espero que no tots, sempre hi ha excepcions, oi?. M’he fixat en alguna llibreria i als homes se’ls escapen els ulls enfront la portada de les cames sexis, però pocs, si van acompanyats el fullegen, les dones s’enrojolen o riuen amb picardia si van amb les amigues, la observació és un bon baròmetre per jutjar la reacció de la massa.

El llibre està construït d’una manera molt intel·ligent, dividit en tres parts: “L’aparent normalitat plena a traves”, “Reciprocitat. Què podem millorar junts”, i “Jugar. Tornem a posar les coses al seu lloc”, però el que destaco més són uns grans paràgrafs en negreta on es recalquen idees, consells, punts forts que ens haurien de quedar clar.

L’ Editorial Columna ha fet una aposta sobre un tema que molts consideren tabú i que en veu de la Roser perd tot el típic i tòpic, un llibre que va dirigit a una dona normal, una dona perfecte amb les seves imperfeccions, una dona sensual en la seva actitud i sobretot un llibre a compartir en parella, una manera de desmitificar i obrir pas a un diàleg que de vegades és violent treure a la conversa.

Un regal que l’autora vol compartir deixant clar que la felicitat sexual és un do a compartir, que cada un de nosaltres té allò amb que es conforma i que si acceptem les imperfeccions dels demés i les nostres pròpies les relacions poden deixar de ser un tira i arronsa per ser un goig en comú.

Noies, si teniu un peix bullit al llit torneu-lo al mar on podrà trobar una peixeta bullida per ell i vosaltres podreu treure la canya de l’armari i buscar el vostre dofí. Per desgracia ens estanquem buscant escenes de pel·lícules, de llibres i deixem passar aquells instants intensos comparant-los amb irrealitats, obriu els ulls i descobrireu un món més obert i brillant.

Roser, gràcies per compartir la teva veu!