dimarts, 24 de desembre del 2013

50 poemes de Nadal per dir dalt de la cadira



Avui ens fa moltíssima il·lusió i ens omple de joia poder compartir amb vosaltres un gran tresor de format menut, es tracta de 50 poemes de Nadal per dir dalt de la cadira

Sota una portada verdosa que ens transporta als vells estands de fusta de la fira de Santa Llúcia, als caixons de molsa fresca per guarnir el nostre pessebre i l’arbre i les flors d’eucaliptus que per aquestes dates omplen d’aromes boscosos les llars catalanes. 

Una edició summament fina i elegant, breu i concisa on el pròleg d’en Salvador Cardús ens mostra que no només és un poemari sinó la oportunitat de retrobar-nos amb les tradicions dels nostres avis i besavis i donar sentit i importància a les paraules, els silencis i al moment comunicatiu que els poemes o cançons nadalenques necessiten per poder ser gaudides per tots. 

Una recuperació de textos de diversos autors i d’altres que vénen de la tradició oral popular que ens regala les orelles i ens obre dues portes, la primera és la que tanca els nostres records del passat i l’altre la que ens permet utilitzar-lo com a eina didàctica i recurs perquè els més menuts creixin amb el sentit del Nadal com nosaltres i les generacions passades ho hem fet. 

Amb la cura de Jaume Subirana i el prologuista del poemari podem estirar del fil i veure qui són els autors de tan il·lustres paraules que sovint obviem. Una selecció rica i distreta amb els millors poemes que ens mostren el sentiment d’eufòria d’aquestes dates alhora que les tradicions que celebrem i les cançons que han quedat gravades a les nostres ments i sempre brollen de boniques guitarres, botelles d’Anís i trobades familiars. 

Ara llibres amb la seva col·lecció de 50 poemes encerta de ple per a tothom ja que són coses que a la quotidianitat de tots és present i és el regal perfecte per a cada ocasió. Aquest en concreti és una opció genial per auto regalar-se, per regalar a menuts i grans o l’amic invisible perfecte.

Jo, si fos vosaltres, no me’l deixaria escapar. És un volum que fa que les imatges volin per la nostra memòria i les paraules despertin sentiments i emocions amagades. 

Llocs, olors, gustos i colors sempre són impregnats de nadales. Les tradicions són cultura viva, transmissió activa i patrimoni de tots, no ens podem permetre el luxe de deixar-les caure en l’oblit. 

Fem-li un favor a la memòria i a la paraula guardant-li un foradet a la nostra biblioteca per tan selecte recull. Us emocionareu i us agradarà tenir-lo! 

Bones festes a tots i des de La Petita Llibreria esperem que encara que sigueu grans pugeu a la cadira i regaleu a l’aire belles paraules.