dimarts, 28 de gener del 2014

L'altra



Una de les novel·les més fresques editades aquest 2014 és sense cap mena de dubte L’altra, una historia situada a Barcelona amb dos protagonistes que es veuran afectats pels problemes del moment en que vivim.

Una novel·la amb la que és facilíssim de connectar doncs d’una banda tenim una història ambientada a Barcelona, als indrets més destacables i icònics d’aquesta meravellosa ciutat i, d’altra banda, les problemàtiques socials com l’atur, les retallades salarials, els maleits ERES i allò més territorial i que afecta a tota la població, situa a la perfecció el moment vital i psicològic dels nostres nous amics.

La Nona, és una dissenyadora gràfica i autònoma, viu calculant al cèntim i essent un cap quadrat per costum, de formació professional i per les exigències econòmiques del moment. Si hi ha una temporada on no es pot allargar més el braç que la màniga és ara.

El Nelet, el seu company, és un home de contradiccions, necessita un manual per poder auto conèixer-se i auto comprendre’s.

Per la conjuntura econòmica i social, han de rebre a una inquilina imprevista que canviarà les seves vides donant-los la volta com a una truita.

La Marta Rojals, autora que vàrem conèixer amb el seu debut literari “Primavera, estiu, etcètera”, torna per reafirmar-se en el món de les lletres i demostrar-nos tot el que encara ens té per oferir. 

Des d’aquí celebrem la seva tornada doncs podem comprovar que la seva novel·la anterior no va ser un èxit per casualitat o per modes sinó un talent que es mostrava per primera vegada amb una sensibilitat i acidesa que han robat el cor a un bon grapat de lectors que ja han esdevingut els seus incondicionals i més fidels seguidors.

La seva ploma àgil, propera i dinàmica ens narra una història nova emmarcada en l’aquí i en l’ara que tota la joventut estem vivint, les feines precàries, la dificultat per accedir a un habitatge digne, la problemàtica de compaginar la feina amb la vida social i ja no diguem res si tens el projecte de formar una família...

Com els canviarà la nova inquilina? L’entorn familiar serà una ajuda o un obstacle afegit? Podran seguir vivint amb la tranquil·litat que ho feien? Com serà l’any d’aquest parell?

Gràcies a RBA - La Magrana totes aquestes respostes estan al vostre abast amb un volum imperdible i molt recomanable a tots aquells que es veuen ofegats en un got d’aigua i que donen les culpes a la situació política i social actual.

Pensem que el canvi existeix, que al conviure amb nous reptes i amb altres personatges, nosaltres mateixos podem esdevenir “l’altra” dins nostre, un altre que en constant canvi ens pot mostrar com som realment i les capacitats d’adaptació i desenvolupament que tenim per superar això i molt més.

Per ser propera, per ser una conversa amb una amiga i per tot allò que encara ens ha d’oferir, no us el deixeu escapar... sinó algú altre el llegirà per vosaltres!