divendres, 7 de febrer del 2014

Lleial



“Una decisió et definirà”


Una decisió pot suposar una pèrdua
Una decisió et pot transformar
Una decisió et pot destruir
Una decisió et definirà

Arribem al final d’una trilogia plena d’heroïcitats, de traïcions, de sentiments, de cobdícia, de poder, d’amistat i d’amor.

Amb Lleial tanquem el cercle que vàrem iniciar amb Divergent i continuar amb Insurgent. La Veronica Roth ens mostra un gir argumental més madur, els personatges s’enfrontaran a un món nou, sembla com si aquests s’intercanviessin els papers amb els lectors, al principi som nosaltres que entrem al seu món i ara són ells els que surten dels murs de la seva Chicago per descobrir un món més semblant al nostre del que ens agradaria reconèixer.

Una novel·la que amaga rere la trama d’estira i arronsa entre els personatges per descobrir la veritat i el seu lloc al món, una trama on es demostra que encara que genèticament tots som diferents, no es pot etiquetar a ningú com a deficient, no som tan sols allò que ens forma com a individus, també som allò que l’ambient ens ensenya.

La Tris i en Tobias s’hauran d’enfrontar a més perills del que creien que deixaven a les seves espatlles, una veritat pot canviar el món, però una mentida també. Per primera vegada els capítols s’intercalen entre la veu de la Tris i la d’en Tobias, entre dues maneres de fer i de pensar que semblen oposades però que es complementen i es fan forts l’un a l’altre. 

Com serà el món que els espera? La justícia i la veritat serà allò que trobaran? El futur serà allò que decideixin?

Si voleu saber la veritat no m’esperava un desenllaç com el que us trobareu, en certa manera és el més comprensible donat el caràcter que la autora ens ha anat mostrant del personatges, però hagués preferit que fos diferent. M’ha deixat estorada i amb un pes al cor. Una decisió valenta per una autora intrèpida.

Realment diuen que a la vida s’ha de tenir un motiu per lluitar, i quin motiu millor que els teus, aquells amics, la família, els veïns ... tota una societat que més a menys real ha sigut la teva des de que vas néixer.

Una novel·la que us farà pensar en una societat on el desenvolupament científic i les diferencies genètiques entre els essers humans poden definir el transcurs de la història però que no oblida els sentiments que en realitat són el motor de la vida.

Fanbooks ens ha ofert una trilogia més profunda del que sembla, una història plena de valors i les seves contradiccions, un món on tot el que sembla real pot penjar d’un únic fil i on una decisió dràstica pot salvar la humanitat.