diumenge, 9 de febrer del 2014

Nàufrags



Avui des de La Petita Llibreria volem fer un al·legat a favor del poder de la paraula dita o no dita, cridada o expressada com un murmuri, capaç de despertar els sentiments més ocults o de desvetllar una batalla.

De la mà del grandíssim autor Lluís Figuerola i Ortiga podem adonar-nos que les paraules són pensaments que esdevenen fets, els mots provoquen, et frapen, et mobilitzen, travessen la teva ànima i acaronen el teu esperit.

Present, passat i futur es posen en diàleg, cara a cara, a la seva obra Nàufrags, en aquest poemari, ens regala un relat en tres parts que dóna sentit general i conforma l’esquelet del que serà el recull de poemes.

Uns poemes inspirats en el pas del temps i els paisatges marins.

Una dificultat expressiva molt ben solventada, per mi no és el mateix treballar amb mots encadenats en línies novel·lesques que en unitats tant de significat com de significació.

Ens ofereix emocions a flor de pell, la musicalitat dels seus versos i la imatgeria que a un li ve al cap al llegir-lo.

Figures, metàfores... no estalvia cap recurs que li ofereix aquest gènere, un llibre completíssim que et fa sentir un lector proper al escriptor alhora que se li entreveuen grans possibilitats didàctiques sobre el gènere en si.

Cossetània Edicions ens regala la possibilitat de gaudir de les paraules catalanes. Tot i ser una obra adreçada a un públic més reduït però que poc a poc va redescobrint el poder i el lloc que la poesia ha d’ocupar a les nostres estanteries, a la nostra cultura i al nostre imaginari.

Una aposta agosarada que de ben segur tots gaudireu!

Us oferim un most del que trobareu:

Misteris

Ja sé quin és
el misteri profund
i el secret ardent
de la teva mirada.

És que en el fons
dels teus ulls
hi fan cau
les estrelles.