dilluns, 3 de març del 2014

Palmeres en la neu



De la mà de labutxaca podem conèixer una autora que escriu de manera molt propera, sobre escenaris que coneix molt bé contraposant-los amb altres de recòndits i embolcallant-los amb les situacions socials del moment en que s’ambienten i les cultures que acullen. 

El relat es centra en dos germans d’Osca que deixaran les fredes muntanyes per tal d’endinsar-se en una aventura que els canviarà la vida. En Kilian i en Jacobo emprenen un viatge cap a l’exòtica illa de Fernando Poo, terres on el seu pare els espera a una de les finques on es cultiva el millor cacau del planeta.

En el marc contraposat entre Espanya i les colònies africanes, un dels dos nois es veurà seduït per la bellesa externa i interna d’una nativa. Un amor furtiu, salvatge i amb un munt d’obstacles per salvar.

Que passarà amb aquests germans? L’amor els transformarà? Canviaran definitivament la seva Osca natal per la persecució d’un somni?

És una novel·la que t’atrapa des de les primeres planes i no et deixa anar. Com les onades del mar cristal·lí, les diverses trames venen i van a un ritme calmós però amb el dinamisme necessari per poder avançar. 

Las ploma audaç i vitalista de la Luz Gabás ens mostra com el destí està a les nostres mans, podem creure-hi o no, però les nostres decisions encertades o equivocades són aquelles que marcaran el nostre futur.

Què volem aconseguir? Què és per nosaltres la felicitat? On la podem trobar? Que arriscaríem per tal d’aconseguir-la?

Els nostres nous amics ho tenen cada cop més clar, tot i que cal esforç i un gran desig per tal de poder autoconeixers i arribar a desxifrar les pròpies emocions i les oportunitats que la vida ens posa al davant.

En aquesta novel·la fresca i àgil emmarcada majestuosament en uns escenaris preciosos i rics en detalls trobarem un oasi de pau a la rutina que ens embolcalla dia a dia.

Si voleu gaudir d’una gran història que captiva us heu de rendir a aquesta aventura, per mi, l’art, sigui en l’expressió que sigui, t’ha de transformar i tocar aquelles fibres ocultes que connecten amb les teves emocions més ocultes i aquesta novel·la ho aconsegueix amb una facilitat que arriba a fascinar.

No us la deixeu escapar i animeu-vos a descobrir el gran secret que marcarà el seu futur.