divendres, 28 de març del 2014

I demà, el paradís



Des de La Petita Llibreria tenim el goig de presentar-vos la darrera novel·la d’Antoni Vives, l’autor que ja ens va captivar amb “El somni de Farringdon Road” i “Les banderes de l’1 d’abril”. 

En la seva darrera obra I demà, el paradís ens fa reflexionar sobre la capacitat humana d’auto enganyar-nos pensant que la felicitat sempre és a un futur ja sigui proper o llunyà, però que ens embena els ulls per tal d’obviar la felicitat actual. Sempre en volem més.

La Teresa, la nostra nova amiga, veurà tota la seva vida que brolla del puny i la lletra de tan interesant autor. 

En una primera part, viatjarem amb ella i el seu marit a la illa de Fernando Poo als anys vint. Sembla que per uns moments és feliç, envoltada de natura salvatge i essent la dona del terratinent que tothom respecta a la zona. 

Poc a poc, conflictes relacionats amb l’esclavatge, l’explotació i la faceta més salvatge de l’home, li demostraran a la Teresa que ja no és la que va trepitjar aquella terra per primera vegada.  Els seus canvis emocionals i vells secrets marcaran el seu futur i el de la seva filla.

En una segona part, tornem al Cadaqués dels anys cinquanta on passada la guerra tot sembla ser xauxa, festa i divertiment. La Teresa ja té a la seva filla, la Janet, amb la que tancarà un cercle de secrets que l’atormentaran alhora que l’alliberaran. 

La memòria és passat que vol esdevenir present. Quin secret amaga? A qui afecta? 

D’una manera sublim i elegant, anirem resolent plana a plana cadascuna de les incògnites que converteixen aquesta novel·la en una narració altament adictiva i rica en matisos que ens envolcallaran en una trama que es conjuga en present, passat i futur.           
         
L’editorial RBA aposta per un dels grans de les lletres catalanes i ens mostra un nou concepte tan atractiu en forma com en contingut. 

Com a assagista podem dir que les seves produccions són bones, però en el camp de la ficció i la narració és un nom a tenir en compte i a marcar amb distinció a la llista de lectures pendents.

Molts aspectes positius fan d’aquesta novel·la un imprescindible per als amants de la lletra escrita i la converteixen en un habitant de tota tauleta de nit possible.

Feu-li un racó a la vostra biblioteca i no us en penedireu.

Molt bona lectura i animeu-vos a buscar el vostre paradís en el temps present.