dimarts, 15 d’abril del 2014

Per Sant Jordi imaginació i una rosa lila




El color lila estimula la imaginació i la intuïció, aporta grans ideals i ens aporta un món de l’imaginari on no hi ha límits ni d’espai ni de temps.

 

 

Us volem recomanar:


Máscara es el relato que le da título a la obra sin desmerecer a las demás que quedan recogidas en esta obra maestra imprescindible para los amantes de la ciencia ficción. 

Estos trece relatos inéditos nos trasladan a la ciencia ficción más dura y purista recurriendo en la temática de los posibles desarrollos tecnológicos y como estos afectarían al desarrollo de nuestras existencias. Robots, cohetes, viajes espaciales, nuevas formas de vida y extraterrestres nos vienen a ilustrar las diferencias culturales que existirían entre los diversos mundos analizándolo en paralelo con el choque de civilizaciones que se da en nuestro planeta en días como hoy. Editorial Impedimenta.

David Safier, autor que ens va conquistar amb la seva novel·la Maleït Karma, ens presenta la seva última publicació de la ma de l’Editorial Empúries.

La novel·la MU!, una esbojarrada i hilarant història sobre una vaca valenta, la Lolle, les seves amigues Raventó, la qual amaga un secret, la Hilde un tros de pa, la Susi, que ben bé molt amiga no és, però davant les dificultats sap estar a l’alçada, en Champion, un toro amb la memòria confosa i algú molt especial, un personatge que us transportarà a Maleït Karma, en Giacomo un gat italià.

És molt curiós com es barregen els aspectes característics de les vaques amb els nostres, el sentiment de família, d’amistat d’unió són intrínseques en tot esser viu, sempre hi ha excepcions, però només per confirmar la regla. Parlar en metàfores, donar veu als animals o clicar l’ullet a algun conte infantil, només són alguns dels aspectes que captiven al lector.


Si voleu gaudir de bona literatura fantàstica no teniu més opció que obrir Las sucias calles del cielo del talentós Tad Williams.

Una novel·la fantàstica i urbana que no deixa indiferent, protagonitzada per en Bobby Dollar, un àngel un tant rebel que ens descriu el cel com un territori no tant ideal com pensa molta gent. Ell el veu com una aglomeració de llumetes que habiten a la Ciutat Celestial, la única que hi ha a les alçades, l’arriba a comparar amb les desfilades de Disneyland i amb aquella sensació febril de m’ho crec tot perquè si.  

Una novel·la que la qualifico com a “canalla” o “gamberra” en el millor dels sentits d’ambdues paraules. Què és això dels àngels que mai han trencat un plat? Què sempre estan dedicats a les oracions i a les lires? No, un àngel també pot pensar en ell mateix i qüestionar-se l’entorn on habita. RBA Fantástica.


Edicions La Campana dona de nou la campanada amb la última novel·la de Jonas Jonasson, autor suec que ens va captivar amb la seva novel·la anterior “ L’avi de 100 anys que es va escapar per una finestra” i que esta captivant al seu país amb la adaptació cinematogràfica, torna per la porta gran de les lletres amb un títol sorprenent i agosarat, L’analfabeta que va salvar un país


Una historia esbojarrada, amb un ritme accelerat que captiva al lector des del principi i es gairebé impossible deixar-la de llegir, amb un rerefons polític i on es tracten temes contundents com el perill de les armes nuclears en males mans (hi ha bones mans amb armes nuclears?), l’esclavitud, les mancances més bàsiques amb les que han de sobreviure una gran part de l població del món i la importància d’una ment desperta i espavilada, amb ganes d’aprendre i amb la suficient perspicàcia per poder desentrellar tot un seguit d’esdeveniments. En castellà editada per Salamandra.


Trudi Canavan regresa a sus lectores con una nueva trilogía titulada “La era de los cinco Dioses”, su primera entrega La sacerdotisa blanca nos envía de nuevo a un mundo lleno de magia y sabiduría, de envidias y conjuras, política y fuerza bruta, un mundo donde problemas mundanos reciben resoluciones de los Dioses.

Para aquellos que descubráis ahora esta autora podréis disfrutar de una novela con reminiscencias sociales dignas de las épocas romanas o griegas, donde el culto a los diversos dioses entraban en conflicto con cultos nuevos considerados paganos. 

Os garantizo que con su ágil pluma os transportara a un mundo del cual deseareis descubrir mucho más, quedareis atrapados entre sus pensamientos y sensaciones, entre sus personajes construidos magistralmente y sus descripciones que construirán imágenes nítidas y claras en vuestra mente. Ya podéis  encontrar la segunda entrega de esta saga bajo el título "La hechicera indómita" Fantascy.