dimecres, 23 d’abril del 2014

Sant Jordi i el drac



Un cop més i en un dia tan assenyalat per les lletres, ens trobem amb un costum català i una llegenda explicada per en Patufet al seu conte Sant Jordi i el drac.

En Roger Roig i l’Hugo Prades ens tornen a alegrar amb un nou volum del costumari català presentat pel nostre amic. 

De manera àgil i entretinguda per nens i adults ens presenta la llegenda en que el drac d’un petit poble es va quedar un dia sense menjar i varen fer un sorteig amb tots els noms dels habitants de la regió per tal d’esdevenir l’àpat principal de la fera.

Casualitats de la vida o el destí que la butlleta triada fou la de la princesa que amb molta tristesa i resignació va acceptar el seu sacrifici per tal de calmar tan ferotge animal que assetja al poble.

Tot just la bella jove comença a enfilar el camí cap al drac veu com un valent cavaller s’apropa al drac galopant dalt el seu cavall. Tanta proesa i valentia va acabar amb la vida del drac i la salvació de la princesa.

De la sang que brollava de la bèstia ferotge de sobte van sortir unes roses meravelloses i d’un color vermell inigualable, tan seductor cavaller li oferí la rosa a la dolça princesa i la seva història esdevé llegenda com el seu amor.

De la mà de Cossetània novament gaudim d’una tradició de les terres catalanes per explicar als menuts i que esdevé eina didàctica per informar-los de la llegenda i el perquè de les parades de roses i la posterior relació amb el món literari i l’intercanvi de regals.

Una molt bona aposta pels nens més curiosos i en un dia tan assenyalat!

Regaleu-los el llibre i els estareu oferint un món de coneixements, d’amor a la terra i als seus trets identitaris. Regaleu cultura a la nova generació!

I si el que voleu és tenir a la canalla ben distreta amb una activitat lúdica i didàctica, podeu regalar-los Sant Jordi i el drac per pintar i escriure on podran pintar amb llibertat un conte protagonitzat per les icones de tal il·lustre data i podran fer un bon treball cal·ligràfic resseguint la lletra lligada alhora que desxifren el conte.

Quina mare no voldria rebre un llibre fet pel seu infant?

Cossetània té la clau per fer feliços a pares i fills!

FELIÇ DIADA DE SANT JORDI 2014