dimarts, 10 de juny del 2014

Si t'hi atreveixes



Una de les aventures que ens ha agradat llegir i ens ha transportat a vells records de jocs i amistats de joventut és Si t’hi atreveixes, una novel·la on l’amistat, el desig de superació, l’ambició, l’èxit i els somnis es donen la mà en un nou despertar a l’esperança.

Els nostres protagonistes són en Robert i en Marcus, dos nois que han compartit pis a la seva època d’estudiants i que per circumstàncies de la vida s’han retrobat.

Com ens passa a tots, amb els anys ja no són els mateixos que eren. La vida els ha donat lliçons dures i els ha premiat ben poques vegades però el que saben del cert és que el llaç que un dia els va unir és veritable, indestructible i potser, l’única salvació per a les seves individualitats.

En Marcus convida al Robert a la seva casa de la costa per passar uns dies i no triguen massa a posar-se al dia de les novetats (o absència d’aquestes) a la seva vida.

En Marcus ha refet la vida assumint el seu fracàs a l’hora de ser guionista de cinema i en Robert sent la llosa de l’incompliment del seu somni, esdevenir un novel·lista reconegut. 

Ambdós nois necessiten una motivació, un toc d’atenció per tornar-se a il·lusionar amb la vida quan al poble mor un professor que va ser acusat d’abusar sexualment dels seus alumnes. La notícia no portarà res de bo al seu darrera... l’ombra de la sospita és massa allargada.

Els nostres amics seran sospitosos? Tindran relació amb el fet? Hauran de revisar el passat per reconciliar-se amb el seu present?

La ploma àgil i fresca d’en Pere Antoni Pons ens regala una novel·la plena de matisos, de píndoles de passat barrejades amb gotes de futur i un gran sentit del causa i efecte.

Se’n sortiran de l’entrellat? Com eren de joves? Com són ara? En què es convertiran?

Totes aquestes preguntes es desgranen a la perfecció al relat i gràcies a Empúries podem degustar aquest títol tant original. 

Mai us han fet la pregunta: T’atreveixes? Oi que vénen unes ganes irrefrenables de fer allò proposat sense pensar en res més que deixar al que llença el guant amb un pam de nas.

 Serà el que els ha passat a aquests nanos o són meres víctimes de les circumstàncies?

Us recomano que aneu a la vostra llibreria de confiança i us feu amb un exemplar, no té desperdici i, si voleu, us convidem a que demà llegiu l’entrevista que l’autor ens ha cedit. És una cita ben bona!