dissabte, 21 de juny del 2014

L'ombra de la sirena



Per Àngela Sánchez Vicente


Una nova novel·la negra escandinava toca a la nostra porta i per la mireta podem llegir-ne el títol: L’ombra de la sirena, guau! 

La dama del thriller suec torna, la Camilla Läckberg és una de les més aclamades escriptores del gènere, els seus èxits es quantifiquen per nombre de lectors i grans crítiques dels més crítics.

La seva narrativa veloç, àgil, dinàmica i sempre “in crescendo” ens ofereix una novel·la perfecte, una trama en la que tot acaba lligant i que en una relectura t’adones de com ha deixat anar petites gotes d’informació soterrada per tal de desxifrar el cas que la ocupa.

En aquesta nova aventura centrem l’atenció en un territori molt tranquil, es tracta de Fjälbacka, una terra on les seves aigües són tan calmades com els seus habitants i les seves vides aparentment planes i tranquil·les però recordeu la dita: ¡Que Déu ens lliuri de les aigües manses que de les braves ja me’n lliuro jo!.

Un bon dia, apareix a la costa el cos sense vida d’un home, aquest està atrapat dins un bloc de gel... Qui és capaç de tal salvatjada? Com pot ser que entre la gent de que es rodegen hi hagi algun criminal tan desapiadat? Qui pot ser el culpable? Que el pot motivar a fer-ho?

Un dels amics de la víctima té cartes amenaçadores que no havien resultat motiu de sospita o fins i tot perillosa fins que apareix el primer cadàver.

Sort en tenen al poble dels investigadors Patrick Heldström i Erica Falck que s’encarregaran de treballar nit i dia per tal de posar fi a l’angoixa col·lectiva que es respira a un poble on tots miren de reüll al veí.

De la mà d’Amsterdam podem gaudir d’una gran novel·la dotada de grans personatges amb un gran desenvolupament i una historia que té el bo i millor del gènere.

La tensió, el clima, la sospita i la intriga fan d’aquesta novel·la un volum altament addictiu doncs ens ofereixen lletres de gran qualitat valorades pels seguidors del gènere i una bona convidada pels que s’hi volen integrar.

Personalment crec que és un volum perfecte, amb les píndoles necessàries d’investigació, de por, de misteri, amb píndoles d’amor, companyerisme i la història amagada d’una terra més hostil del que sembla.

Si us agrada el gènere esteu de sort doncs aquestes sirenes emeten un so cridaner que ens enamora de principi a fi. Les podeu sentir? De ben segur que us conduiran cap a una llibreria i a una posterior lectura plaent!