dissabte, 2 d’agost del 2014

Entrepans i tastets. 80 elaboracions dolces i salades



Per Àngela Sánchez Vicente


Si voleu gaudir d’un bon receptari de cara a l’estiu i no escalfar-vos els morros a la cuina amb la calorada estival us heu de rendir a Entrepans i tastets. 80 elaboracions dolces i salades.

Qui diu que els entrepans són fast-food? Qui diu que els entrepans no són sans?

No caigueu al error i apreneu a fer-ne, amb un bon farcit tindreu els hidrats del pa i segons el farcit tindreu la proteïna dels embotits i carns i les vitamines i minerals de les verdures i hortalisses més fresques! Un àpat complert ben apetitós, àgil, lleuger i fàcil de fer.

Gràcies al Jaume Urgellés que ens demostra l’origen dels entrepans remuntant-se a al segle I A.C. fins al dia d’avui amb totes les modificacions que ha patit tant de forma com de la seva acceptació social, entenem com poden ser un menú ideal, complet i equilibrat.

Gràcies a les receptes que ens regala i que en Joan Cabacés plasma a les fotografies a les mil meravelles podem aprendre noves receptes i fins i tot, barrejar-ne alguna per tal de fer uns entrepans espectaculars.

Aquest llibre està especialment indicat per a gent jove que no té massa noció de cuina però alhora podem veure com hi ha certs entrepans que necessiten una elaboració pròpia de les mares i àvies.

Realment he après alguna recepta i me’n he tornat addicta: Pebrots del piquillo amb txangurro, cake d’olives i formatge amb cremes salades, macarró amb formatge de cabra i codony, truita de patates amb pa de pebrots i xoriç o brioix de llet amb maduixots i trufat de xocolata són el meu top 5.

Amb noms com aquests us podeu fer una idea de lo saborosa que és aquesta lectura!

Sempre de la mà de contemporaneïtat Cossetània Edicions ens ajuda a innovar a la cuina i en un format que és fàcil de transportar ja sigui a la platja, a la muntanya o bé a la feina als que ens toca ballar amb la més lletja.

Què millor que un bon dinar? Què millor que deixar a la família i als amics amb salivera després d’uns entrepans que revolucionen i fan trontollar tot allò que en sabíem fins a la data?

Jo de vosaltres aniria a buscar-lo a la llibreria però recordeu de camí a casa comprar pa i algun dels ingredients per anar-vos endinsant en aquest art.

Menjar sa i bo mai havia estat tan fàcil!