dimecres, 6 d’agost del 2014

El secret del Gintònic



Ara llibres i Now BOOKS ens torna a regalar una joia per als amants dels llibres gastronòmics, desprès de descobrir “Avui faràs pa” i “El secret del Vodka” tirem el temps enrere i rescatem El secret del Gintònic.

Aquest llibre és tan famós com el combinat de moda, el seu nom va de boca en boca emulant el moviment de la copa que s’apropa als llavis. Com un ritual, apreciem la seva flaire, ens embolcalla les papil·les gustatives amb diverses explosions i sensacions fins que arriba al nostre interior amb una força moderada.

En Vador Lladó torna a ser el nostre aliat i ens porta de la mà per un món que sembla conegut per tothom però en una superficialitat massa banal. Voleu aprendre coses del combinat? Aneu a la font!

Ja en el pròleg a càrrec del prestigiós Ferran Adrià podem entendre els canvis que ha patit a novell social fins a esdevenir objecte de culte per als “foodies” (persones enamorades de la gastronomia).

L’autor ens mostra com la tònica i la ginebra han passat de ser begudes medicinals a esdevenir el que són avui en dia tot passant per els diversos moments en que es pot degusta fins arribar a les millors receptes.

Preguntes com quina és la millor ginebra, on l’hem de guardar, com hem de preparar correctament el combinat, quins complements hi podem afegir, amb quina mena de gel queda més bo, com degustar-lo i el gintònic per abstemis queden respostes de manera explicita, clara, concisa i amb veu d’amic.

A més, ens mostrarà un examen per tal que nosaltres mateixos analitzem als barmans i aprenguem a detectar aquells llocs de culte que cal visitar per tal de degustar tal joia de la gastronomia.

Si voleu esdevenir els reis dels gintònics heu de córrer a les llibreries i comprar un exemplar, això sí, afanyeu-vos doncs ja van per la sisena edició i la seva popularitat puja com l’escuma!

Un darrer consell: gaudiu de la lectura, apreneu tot allò que pugueu però sobretot beveu amb moderació i deixeu-ho per un altre dia si heu de conduir.

Com en tot de la vida la moderació i la responsabilitat han d’imperar per tal de que l’experiència sigui plaent. Millor un gintònic ben pres i recordat que cinc i oblidar l’experiència.

Llegiu en excés però beveu amb moderació!