dijous, 28 d’agost del 2014

La mirada dels àngels



Una nova novel·la negra escandinava toca a la nostra porta i per l’espiell podem llegir-ne el títol: La mirada dels àngels

La dama del thriller suec torna, la Camilla Läckberg és una de les més aclamades escriptores del gènere, els seus èxits es quantifiquen per nombre de lectors i grans crítiques dels més crítics. Ja ens va entusiasmar amb “L’ombra de la sirena” i el seu èxit sembla no tenir fre.

La seva narrativa veloç, àgil, dinàmica i sempre “in crescendo” ens ofereix una novel·la perfecte, una trama en la que tot acaba lligant i que en una relectura t’adones de com ha deixat anar petites gotes d’informació soterrada per tal de desxifrar el cas que la ocupa.

En aquesta nova novel·la acompanyarem a una nena durant la seva experiència vital des de que a l’any 1974 desapareixes la família Valö incloent-la a ella que amb la seva mirada innocent i angelical no va trigar gens ni mica en adonar-se a través de la por dels ulls de la seva mare que la seva vida canviaria per sempre més i que aquests canvis malauradament no serien gens bons.

La jove Ebba tornarà a la illa de Fjälbacka per intentar re composar els restes del que queda del seu matrimoni però les velles ferides del passat li tornaran a canviar la vida. Per bé? Per mal? Només llegint-la ho descobrireu però la manera en que els fets del passat tornen a la seva ment i els fets presents es desenvolupen de manera tumultuosa fant de l’illa un lloc on ningú pot descansar tranquil per les nits.

La tensió, el clima, la sospita i la intriga fan d’aquesta novel·la un volum altament addictiu doncs ens ofereixen lletres de gran qualitat valorades pels seguidors del gènere i una bona convidada pels que s’hi volen integrar.

Personalment crec que és un volum perfecte, amb les píndoles necessàries d’investigació, de por, de misteri, amb píndoles d’amor, companyonia i la història amagada d’una terra més hostil del que sembla.

De nou, la dama del suspens i els interrogants torna gràcies a l’aposta cartera d’Amsterdam que ens regala la bibliografia que està traduïda al català de tan prestigiosa narradora. 

Si voleu un estiu a una illa pedregosa, a la vora del mar i amb onades que no paren de petar contra les roques no us podeu perdre aquest volum i si el que voleu és una bona temporadeta amb una donassa de les lletres és una cita ineludible. 

No us en penedireu pas, a La Petita Llibreria ja la tenim com a escriptora referent i imprescindible del gènere.