dimecres, 17 de setembre del 2014

Dietari d'El Foraster



Per Àngela Sánchez Vicente


Tornar de vacances ja és de per si una experiència estressant, la rutina, el rellotge, la mateixa gent de sempre, les jaquetes grises, el tràfic, la temuda corbata pels homes i les mitges per les dones... és un xoc tornar d’un poblet ben acollidor on amb un simple vestidet i unes sandàlies pots recórrer tots els llocs d’interès, a peu o amb bici, amb unes localitzacions espectaculars, sense sorolls, sense presses... Ai el síndrome post-estival.

Jo he trobat un antídot per enganyar a la ment i allargar les vacances uns dies i fer aquesta transició més assumible. Voleu que confessi, oi? Doncs vinga, cap a les llibreries a buscar Dietari d’El Foraster.

Si us ha agradat el programa de “El Foraster” de TV3 segur que us agradarà doncs és un record de cada una de les visites però amb un extra molt especial.

El propi autor, en Quim Masferrer, s’identifica una mica amb allò que sentim nosaltres: ell normalment va amb un cotxe utilitari blanc i amb roba del seu propi armari però quan arriba als poblets que ens descobreix es transforma en el noi de camises de quadres i el conductor de la pick-up taronja.

Doncs bé, el llibre és tot allò que el Quim amb roba seva escriu des de la pick-up. No és ni el Foraster ni ell mateix i en aquest anar i venir ens descobreix un món de sensacions i emocions contraposades que ens amplien des de la seva visió la globalitat del programa i el paisatge humà que ens dibuixa amb una agilitat, proximitat i reflexió que només ell pot aconseguir.

Realment us sorprendrà tot allò que es queda al tinter alhora de fer un programa de televisió però el que encara aporta un altre extra és la seva mini guia dels pobles que ens ha presentat.

En aquestes mini guies ideals per escapades de caps de setmana ens recomana quan anar-hi per tal de gaudir-ne de les festes patronals, ens mostra allò característic, la historia del nom i una breu relació de les instal·lacions de les que disposa.

Tot això amb unes imatges del relleu català que deixen embadalit i que guanyen per golejada al skyline de les ciutats.

De la mà d’Ara llibres teniu el passaport per descobrir els dotze pobles: Espolla, Tortellà, Benifallet, Bràfim, Peramola, Belianes, Els Muntells, La Vall Fosca, El Port de la Selva, Santa maria d’Oló, Borredà i Salardú.

Poblets que us esperen amb els braços oberts, aire fresc i la tranquil·litat ideal per gaudir de la gent i d’un mateix. 

Us animeu a sortir de la quotidianitat? Vinga! Animeu-vos! 

Us deixo amb el seu canal de youtube per tal de recuperar els vídeos i acabar-vos d’animar a l’aventura! 


https://www.youtube.com/show/elforaster