dijous, 25 de setembre del 2014

Viatge a Moscou



Per Àngela Sánchez Vicente


Us ve de gust fer un viatge geogràfic i humà? Un viatge als confins de l’amor i els vincles? Si heu respost que si sou uns afortunats doncs ja podeu gaudir de Viatge a Moscou, una de les darreres publicacions que ens han deixat sense alè, amb el cor en un puny i amb centenars de reflexions que ens han travessat la pell.

Parlant de si mateix, l’autor Llibert Ferri, ens narra de manera sublim el moment en que va conèixer al seu fill al final de la Guerra Freda.

Es desprèn a través de les descripcions dels escenaris i del moment històric rus que aquest autor hi té un bagatge i un lligam molt important doncs a més de fer-nos una gran radiografia sobre les persones, el conflicte, les conseqüències i l’atmosfera que es respirava, ens hi posa color de la mà dels seus propis sentiments i emocions viscudes.

Sembla una mica esbojarrat pensar que marxes a Rússia per retrobar-te a tu mateix i asserenar-te de la teva quotidianitat i tornes amb un fill que no sabies que tenies. 

No us desvetllarem massa cosa sobre la trama però heu de ser oberts de ment doncs no només s’és família si comparteixes l’ADN... la família del cor o la que nosaltres escollim és molt i molt important.

Les seves histories semblen paral·leles i poc a poc amb les explicacions de l’autor podem entendre-ho més, ambdós són fills de postguerres i tot i la distancia dels territoris els patiments, les restriccions, les mancances i allò que et manté viu és el mateix.

Fer feliç o desgraciada a una persona és igual on sigui, la mesura del dolor és l’amor i quan et toquen els teus es quan tots i totes ens transformem.

De la mà d’Ara Llibres podem ficar el nas a un fragment de la vida d’en Llibert Ferri i del seu fill Alioixa. Un passatge que s’escriu amb el vermell de la sang i de l’amor alhora que un lleuger gris emboira alguns dubtes que la claror i els sentiments purs poden destil·lar.

Us animeu a fer un viatge a l’amor?

Aquí en teniu els passatges!