dissabte, 4 d’octubre del 2014

Els silencis dels pactes



El nostre bon amic Marc Moreno ens ofereix una novel·la actual, trepidant, amb ritme i profunditat.


Una novel·la que tracta el tema de l prostitució, del joc d’influències al món de la política, les organitzacions criminals, el tractament amb vexació a gent de color i a les dones per part d’homes sense escrúpols que només responen davant dels diners, però juga amb el contrapunt de l’amor a la família, de la intel·ligència de les dones, del periodisme compromès, de la justícia i de la recerca de la veritat.


Els silencis dels pactes és una obra que crida sobre temes que podem llegir, desgraciadament, cada dia als diaris.


La manera en que en Marc entrecreua els personatges es sublim, va pas a pas, començant per una situació fosca com un assassinat on només sabem qui és l’assassí i poc a poc va desvetllant com aquest succés crea un efecte en dominó on la corrupció va prenent força.


M’ha sorprès molt l’evolució de l’escriptura respecte la seva novel·la anterior “Independència d’interessos”, pot ser es degut al canvi de temàtica o d’actualitat, però en aquesta darrera és nota una ploma ferma, contundent amb molts coses a dir i poques a callar, com si un gran pes hagués desaparegut de les seves espatlles i la llibertat de moviment dones més flexibilitat a la seva manera d’involucrar-se en la novel·la.


Quedi clar, que jo no soc cap entesa, només una gran lectora i seguidora de totes les novel·les que Llibres del Delicte ens ofereix, una modesta editorial que amb cada publicació encerta de ple, amb un ventall d’escriptors bons i propers als lectors i amb l’ànima una mica negrota.


A Els silencis dels pactes els personatges es van construint a mesura que els anem descobrint, no son gens plans, a cada gir de la trama en descobrim un angle diferent, una perspectiva que ens havia quedat a les ombres i que va creant una imatge força real de cada un d’ells.


¿Quin preu té la vida humana?, ¿Els diners ho poden tot?, aquestes son només algunes de les preguntes que el lector s’anirà formulant a mesura que plana a plana devori la novel·la.


Si accepteu un consell, no deixeu escapar la oportunitat d’entrar en una trama que enganxa des de la primera plana y que no podreu deixar fins al final.