dissabte, 25 d’octubre del 2014

Avui jugarem a relaxar-nos



Per Àngela Sánchez Vicente


Una molt bona proposta didàctica, amena i útil per al públic jove i pels que treballem amb ells és Avui jugarem a relaxar-nos, una Guia per millorar l’atenció i la concentració de nens i joves, a casa o a l’escola en que trobarem tècniques i procediments que es poden fer individualment o en grup, de curta o llarga durada i que els mostrarà una nova manera de veure la vida i afrontar l’estrès de la seva quotidianitat.

Com passa amb tota nova eina didàctica el fonament ha de ser la rigorositat, la documentació i la pràctica assequible de les propostes... doncs bé, les seves autores, la Glòria Martí i la Carme Marrugat ho han ben clavat!

Aprendrem a respirar de manera conscient, a relaxar-nos, a saber diferenciar tensió i relaxació i el pas que hi ha entre aquests estats, atenció plena i el poder de la visualització.

Pot semblar superflu que els nens hagin de relaxar-se però no noteu que darrerament els carreguem amb masses tasques: l’escola, les extraescolars, els idiomes, els esports, l’ordre a casa, les exigències socials... acaben petant i es reflecteix o bé en males notes o en mal comportament carregat de ràbia i frustració.

Si tenim una estoneta per ensenyar-los a relaxar-se podran gaudir del seu dia a dia amb més consciència i menys problemes i poc a poc la relaxació esdevindrà una necessitat o hàbit diari que millorarà les seves habilitats cognitives, socials i el desenvolupament de la seva mentalitat i el propi cos.

No perdem res i tenim molt a guanyar, fer les coses amb calma sempre reporten millors resultats i el que tots volem és tenir nens i nenes feliços i que gaudeixis d’una vida plena.

Amb aquesta aposta d’Angle editorial vers els joves podrem ensenyar-los exercicis de respiració, de relaxació i concentració que els poden ajudar moltíssim i esdevenir una eina més per al seu desenvolupament holístic.

Jo de vosaltres no ho dubtaria i si sou adults són uns exercicis molt breus i senzills però que ajuden molt a treure la tensió d’un dia dur.

Vinga, baixem la velocitat i relaxem-nos!