dijous, 13 de novembre del 2014

Missió Futur



Per Àngela Sánchez Vicente


Per viure una experiència plaent en el terreny de la lectura juvenil ens hem d’endinsar al misteri de Missió futur, la darrera obra del David Nel·lo.

Tot i que ens ha enamorat amb les seves novel·les infanto-juvenils la seva producció per adults és molt respectable i la seva tasca com a traductor també ens deixa veure el seu amor per les lletres i el sentit d’aquestes.

És difícil escriure per joves... potser sembla un públic poc crític o desinteressat per la literatura però a la que enganxen el fil conductor i addictiu de la narrativa esdevenen incondicionals i molt crítics amb els seus escriptors de capçalera. 

Estic segura que en David Nel·lo és molt conscient que les lectures d’avui formaran la personalitat lectora dels nois i noies i els tracta amb un gran respecte oferint-los de la mà de Fanbooks una novel·la on les preguntes de la vida, l’home i la transcendència són els eixos vertebradors.

“Ells diuen que són especials, els millors, els escollits per a una missió. Ells no ho volen veure així.”

A través del seu protagonista, l’Ismael, podrem conèixer a un grup de “seleccionats” per una gran missió: la Missió futur. Però... en què consisteix? En què es basen per fer la selecció? Per què els entrenen i preparen? És un futur positiu o negatiu? A quins dimonis s’enfrontaran?

Potser són masses preguntes però la ploma àgil de l’autor les va responent a un ritme trepidant en una aventura que es llegeix en un tres i no res i ens obre la porta als somnis i a la reflexió. 

La psique dels protagonistes és descrita amb tan detall que no és gens difícil posar-se a la seva pell i agafar-los un cert afecte, la seva proximitat emotiva ens dóna una bufetada de realitat i ens mostra que la portada que sembla treta d’una sèrie de scy-fy s’allunya del contingut del relat.

Una gran documentació científica es dóna la mà amb les emocions i els fets humans que van modificant-se i adaptant-se a un nou futur. 

Acataran les normes? Estan ben dirigits? Cap a on es dirigeixen?

No ho dubteu més i aneu a fer pinya amb aquests nanos tan excepcionals i animeu-vos a l’aventura de viure conscientment allò que us envolta.

És una gran aposta per regalar als joves de la casa! Us l’agrairan!

A més, podreu conèixer a la persona que s’amaga rere l’escriptor en l’entrevista que publicarem demà i que tan amablement ens ha concedit.