dimecres, 26 de novembre del 2014

Adulteri



Per Àngela Sánchez Vicente


Avui tenim l’oportunitat d’or d’apropar-vos la figura de Paulo Coelho un autor que des d’aquí admirem i li volem tornar una mica d’allò que ens regala a les seves obres.

 
És un dels autors més llegits i influents de l'actualitat i potser poca gent sap que es va iniciar en el món de les lletres com a autor teatral. Després de treballar com a lletrista per als grans noms de la cançó popular brasilera, es va dedicar al periodisme i a escriure guions per a la televisió. 

Amb la publicació d' ”El Pelegrí de Compostel·la” (1987) i “L'Alquimista” (1988), va iniciar un camí d'èxits que l'ha consagrat com un dels grans escriptors del nostre temps. 

És conseller de la UNESCO pel programa de convergència espiritual i diàleg intercultural, membre de l'Acadèmia Brasilera de les Lletres i l'any 2007 va ser nomenat Missatger de la Pau per les Nacions Unides. 

Amb l’Alquimista ens va enamorar i des de llavors ha anat in crescendo a un ritme exponencial. Té una legió de seguidors incondicionals que ja hem gaudit de la seva darrera producció: Adulteri.


En aquesta novel·la ens presenta una noia que frega la trentena i es qüestiona tota la seva vida. Ella es feliç amb el seu marit i amb els fills però nota que li manca alguna cosa, la seva ànima no està completa i no la permet brillar ni tenir aquell somriure d’abans als seus llavis.

Serà la rutina? Serà la falta d’aventura? Serà la falta de desig?

Una parella d’avui dia, que pot residir a qualsevol balcó de qualsevol ciutat. La Linda ha d’explorar nous mons però és conscient que pot sortir bé o no tant. 

S’arrisca i aprèn el significat de la paraula llibertat però també aprèn el que la llibertat comporta.

De la mà de Planeta podem gaudir de la producció més atrevida de l’autor potser aprofitant i reflexionant sobre el boom literari del gènere picantó o pseudo-eròtic.

Com li anirà a la Linda? 

Si ho voleu saber només cal que us submergiu a aquesta lectura trepidant, reflexiva, introspectiva i altament adictiva.

Sigueu dolents!