dijous, 11 de desembre del 2014

Propostes de Nadal per als adults






Les germanes del riu, Les dones sàvies de la muntanya, han dedicat la seves vides a preservar els misteris que les envolten, generació rere generació, on la màgia i els coneixements de les propietats de les plantes s’han transmès fins avui. Hereves i responsables d’un saber donat per la mare natura.


Edicions 62 encerta de ple, una novel·la de David Martí que serà un encert per a tots aquells que vulgueu regalar una bona estona durant aquestes dates, en ella descobrirem la força de les dones d’una família a mitjans del segle XIX, a un paratge de natura incomparable i on les plantes remeieres arrelaran ben fort generació rere generació.





Con una portada de extremada belleza, sensibilidad y feminismo encontramos La ladrona de coral de Rebbeca Stotts, una joya incatalogable por su extensa y valiosa combinación de géneros, publicada por Duomo.



Para describirla rápidamente: sublime, innovadora, interesante, dinámica, enigmática y brillante. Es tan asombrosa como contemplar un arrecife de coral, tan frágil y tan valioso.



Con esta historia nos transportamos al París derrotado por Napoleón y sus tropas con un toque de nostalgia por lo perdido a la vez que con chispas de picaresca que se encienden para dar un nuevo sentido a las vidas de los habitantes de una ciudad apagada y sumida en las sombras del esplendor.







Si voleu llegir una novel·la de temàtica de rabiosa actualitat i dotada d’un ritme trepidant i altament addictiu us heu d’abocar a Off the record la darrera aposta de Llibres del delicte, un segell jove però ple de bones propostes, d’autors propers i amats de les lletres.



En aquest cas en Xavier Gual ens presenta una novel·la on el rol d’investigador recau en la periodista Anabel Rodríguez. Estem en un moment de desmitificació del gènere d’investigació i ja obrim camp a altres professions i a gent allunyada de les comissaries a prendre les rendes de una recerca intrigant.





Coia Valls és una de les autores més reconegudes en llengua catalana i el seu secret recau en la seva habilitat de transportat al lector a èpoques i llocs ancorats en el temps però que al anar llegint es transformen en present pel lector.


Després de gaudir amb “La princesa de jade”, “El mercader” i “Les torres del cel”, per fi podem gaudir de la seva darrera novel·la publicada per Ediciones B, La cuinera és molt més que una novel·la històrica, és la historia de superació d’una dona amb gran talent i capaç de captivar amb la seva feina rere uns fogons.


Un contrapunt entre la natura i la senzillesa d’un món que és va allunyant poc a por per mostrar-nos un nou port on la seva vida canviarà.




El lleopard, com a bon depredador, s’ha fet lloc en les llistes de best-sellers de mig món, el motiu, a la meva manera de veure, és el fet de que les novel·les de Jo Nesbø són diferents, fan servir un negre gens estereotipat on les llums i les ombres dels personatges creen matisos realment únics.



Tal com el propi autor reconeix, els psicòpates no són els personatges principals, tan sols són un mirall on reflexar a maldat i la crueltat del món.



Proa ens regala aquesta nova entrega on descobrirem què és realment el que més desitja en Harry Hole. Però jo no us ho penso dir, haureu d’agafar una bona jaqueta i emprendre un viatge al fred cor d’Oslo per descobrir que amaga el seu cor. En castellà el trobareu de la mà de Roja y negra.




Tu nombre después de la lluvia es la tercera novela de la autora salmantina Victoria Álvarez, una chica que con sus grandes conocimientos sobre la historia, su pasión por ella y el amor hacia sus lectores, nos regala una historia llena de aventuras, intriga, amor, amistad, ocultismo y muchas cosas más que se conjugan a la perfección para crear una atmosfera inigualable.



Una chica cercana enamorada del siglo XX nos sitúa en la Irlanda antigua donde Alexander Quills, Oliver Saunders y Lionel Lennox vivirán una nueva oportunidad y un nuevo resurgir para sus sentimientos y su hambre voraz de conocimientos.



Esta novela que nos ofrece Lumen está llena de enigmas y tradiciones irlandesas explicadas en la justa medida para poder entrar de manera holística en el mundo literario de esta aventura en mayúsculas. El 15 de enero os espera la segunda parte.



Sou dels que us agrada que un llibre us acaroni l’ànima i un pessigui el cor? Voleu viure una història de clars i obscurs? Voleu endinsar-vos en un viatge cap a l’esperança? Voleu escoltar un cant a la vida?


 Doncs ja us hem atrapat, amb La noia que feia papallones d'origami d’ Stonberg Editorial, tindreu els pèls de punta, un buit a l’estómac, un nus a la gola mentre travesseu una foscor il·luminada per petites píndoles de llum.


L’autor Arnau Vaillant s’estrena en el camp de la ficció demostrant-nos que és un lletraferit amb ganes de quedar-se en el món de les lletres per molt de temps. Nosaltres, us recomanem que sucumbiu al encant d’aquesta tendra i alhora dura història.


Si, vivimos inmersos en un gran boom de la novela negra pero… ¿No os suenan todas a más de lo mismo? Para degustar una buena noir tenéis que sucumbir al encanto de Melodía quebrada, publicada por Alrevés, una novela que llama como un canto de sirena y te embriaga en una pieza que merece la pena ser leída.



La novela tiene el gran punto a su favor de ambientarse en la contemporaneidad con lo que sentirse a gusto y entender mejor las circunstancias individuales, sociales y las convenciones profesionales de sus protagonistas se vuelve una experiencia completa. 



Los personajes se mueven en un marco real de gran riqueza literaria como es la ciudad de Barcelona de la que el propio autor, Josep Camps hace un retrato de sus luces y sus sombras. 



Se cumplen cien años del intento de Shackleton de atravesar la Antártida a pie y gracias a la Editorial Impedimenta podemos rescatar un pedacito de la historia convertida en una obra ilustrada sin igual. 



Atractiva, ágil, didáctica, de extrema belleza visual y de una prosa cuidada… ¿qué más podemos pedir?



De lo primero que me enamoré de El viaje de Shackleton fue de su presentación, donde los protagonistas principales y secundarios aparecen nombrados, dibujados resaltando sus caracteres formando un marco ideal para adentrarse en un viaje sin igual. 



Os animo que de la mano de su autor, William Grill, levemos anclas y nos embarquemos en Inglaterra hacia Georgia del Sur en un mar de turbulencias, noches placidas y días de tormenta.

 

Mariona, la darrera novel·la de la Pilar Rahola, una dona implicada a la política que analitza la història i es documenta dia a dia per tal d’oferir veracitat al seu públic i esdevenir una joia televisiva que no es deixa trepitjar i que defensa els seus ideals sempre des del respecte i l’amor a la seva terra.



Per a mi la Mariona és un mix entre ella mateixa en quan al caràcter més rebel i qüestionador i un xic d’homenatge a la Colometa de la gran Mercè Rodoreda en quan a la seva vida de soltera i a l’ambientació.



De la mà de La magrana podem viatjar en el temps i reflexionar sobre com se les varen veure els nostres pares o avis en un temps convuls que avançava sense cap manera d’aturar-lo, a més, també entendrem més el procés actual català.