divendres, 12 de desembre del 2014

Bons proposits de cara al 2015





No m’acostuma a passar en una lectura la necessitat d’anar posant punts de llibres o post-it en aquelles planes on les paraules m’ha dit quelcom més que allò que he llegit, però crec que amb aquesta proposta de Columna i labutxaca he batut el meu propi record i aquest llibre porta tots els punts de llibre que he trobat ( i són molts).

No sé on és el límit, però sé on no és, és una experiència vital del seu protagonista Josef Ajram i amb la qual tots podrem aprendre que no hi ha límit en allò que realment desitgem sempre que hi treballem i ens esforcem al màxim.


Pintem-nos el nostre millor somriure i apliquem-nos els consells de Mr. Wonderful, un motor del bon rotllet i l’energia positiva. 

Podríem dir que són aquella consciència adormida que tenim tots a dins que ens adverteix que hem de gaudir de les petites coses de la vida per ser feliços i mirar-ho tot des d’una nova mirada doncs la nostra actitud ho pot canviar tot.

Al seu darrer llibre, La teva idea mola ens dóna les pautes per tal de no tenir por a saltar al buit i sortir de la monotonia en busca de la nostra pròpia aventura de la mà d’Edicions 62


Sor Lucia Caram, una monja fora de sèrie que analitza la societat, la vida, l’amor, allò més mundà i allò diví d’una manera planera, excel·lent i directa als nostres sentits.

El seu do de paraula l’ha mostrat a la televisió on és una líder d’opinió i amb aquest llibre titulat Estimar la vida i compartir-la ens obre la finestra a l’esperança i a una vida plena de somnis. L’home i la seva personalitat holística estan dibuixats  a la perfecció en aquest llibre àgil, ple de bon contingut i que ressonarà a les nostres ments i consciencies durant molt de temps.

En català el trobem gràcies a l’aposta d’Ara llibres però podem tenir la versió en castellà de la mà de Now Books.


Vamos en busca de la felicidad dándonos cuenta que la perdemos a cada paso que hacemos sin disfrutar de aquellas pequeñas cosas que nos pueden cambiar el humor de un segundo al otro. 

Os recomendamos una lectura a 101 ideas infalibles para ser feliz para aprender a serlo y valorar la cantidad de veces que lo hemos sido y ésta ha pasado desapercibida.

Montena nos ofrece 101 consejos, 101 sentencias que pueden cambiar nuestra manera de percibir el mundo y recibir las sonrisas y la plenitud de la vida.


Us recomanem Canvia de vida, posa’ta córrer, una enciclopèdia del runner a càrrec de la propera i prestigiosa Dra. Eva Ferrer Vidal-Barraquer.

En aquest llibre se’ns explica els beneficis de córrer com bé poden ser evitar que la pressió arterial pugi, una baixada o controlar els nivells de colesterol en sang, ampliar la capacitat pulmonar, abaixar els nivells d’estrès…

Angle Editorial ens proposa conèixer el nostre cos i millorar el nostre estat físic i mental. Amb aquest llibre aposten per una vida sana que esta cada cop mes de moda a la nostra societat.


Serà que som allò que mengem? La Pilar Senpau ens en fa cinc cèntims a Menjar bé, una qüestió d’intel·ligència.

Realment la població mediterrània no té perdó si no gaudeix d’una dieta sana i rica en vitamines, minerals, proteïnes i hidrats ben variats disfressats de carns blanques, fruites i verdures, fruits secs, oli, peix, ous, cereals...

De la mà de Pòrtic i labutxaca tenim un manual per guarir-nos i allargar una mica la nostra vida i la seva qualitat.  A més amb l’índex d’aliments i nutrients és molt fàcil buscar allò que et falta i saber com ho podem adquirir de manera natural.


Jorge Bucay vuelve pisando fuerte con Rumbo a una vida mejor. Cuando piensas que ya no te puede contar nada nuevo te sorprende con una nueva idea, un nuevo cuento y una nueva reflexión. Sin duda alguna, si alguien sabe cómo son los humanos y cómo funcionan sus mentes y emociones es él.

Si algo me gusta de este volumen que nos trae RBA es lo que yo llamo “esencia Bucay”, para mí no es una auto ayuda que te destruye explicándote todo lo malo que te pasa para luego sanarte sino que parte de la base de que hay ausencia de marcas psicológicas graves, todos tenemos nuestros temas a resolver pero partimos de una normalidad mejorable pero positiva.


Una innovación del sello Now Books (en catalán en Ara Llibres), un grupo de libros bajo el nombre de Guías esenciales de bienestar que mejorará nuestra vida a la vez que nos instaurará pautas de conducta y hábitos saludables para afrontar con otra cara nuestro ajetreado día a día. De momento bajo este lema encontraréis: Tu primera sesión de Pilates, Tu primera sesión de respiración consciente, Tu primera sesión de Meditación y Tu primera sesión de Reiki.

La completa formación de Alejandra Vidal avala los ejercicios y consejos en las distintas técnicas terapeuticas que recoje en sus libros. Una guía perfecta para perezosos que empezamos de cero y tenemos que documentarnos desde lo más básico e ir creciendo poco a poco.

Ha vuelto el gran autor de auto ayuda, el aclamado y prestigioso Luis Rojas Marcos con su sencillez, profundidad y ansias de mejorar nuestras vidas.

Con su nueva obra Todo lo que he aprendido nos transmite con sus 303 ideas para una vida mejor el anhelo de superación, el poder de no amontonar los problemas y la dosis de realidad necesaria para poder disfrutar día a día de los pequeños regalos de la vida que constituyen el camino hacia la ansiada felicidad.

De la mano de Espasa podemos conocernos mejor y ver como el propio autor ha ido dibujando un camino a lo largo de su vida. Todos tenemos traumas, miedos, temores pero los tenemos que bloquear y ser felices de una vez.


Sa i català una de les darreres incorporacions a la secció de gastronomia que va més enllà d’un simple llibre de receptes: és tota una declaració d’intencions!

En aquest volum se’ns presenten els Aliments naturals made in Catalonia i les seves millors receptes, primer coneixem les matèries primeres de proximitat amb les que podem treballar i en adonem de l’alt poder que exerceixen sobre el nostre cos i la nostra salut i més endavant un grapat de receptes ens fan la boca aigua recordant-nos que la taula i sobretaula també són patrimoni i signes identitaris de cada territori.

L’autor, l’Albert Call, ens parla com si fos un amic i des de la seva proximitat ens mostra una cuina a l’abast de tots de la mà d’Ara llibres.