dimarts, 23 de desembre del 2014

La noia de la biblioteca



Reconec que la novel·la que avui us presento m’ha tocat el cor i s’ha ficat entre els fils de la meva ànima. És simplement perfecta. 

La noia de la biblioteca és una novel·la que narra la creació de la Biblioteca de Catalunya i la seva protagonista, la Núria, és un personatge adorable, treballador, somiador i una gran amant de la cultura i de la seva terra. 

És capaç de lluitar contra tot i tothom per tal de sortir-se amb la seva i tirar el seu projecte endavant. És valenta, amb coratge i es belluga molt bé en un món dominat pels homes. 

La història ens explica l’amor per la literatura de la Núria i tot el procés del seu somni en el que hi entraran amors, conflictes, famílies enemistades i el contrapunt de la seva germana Conxa que tot i ser una abanderada dels drets dels treballadors de les industries és una mica més reflexiva i s’auto-censura en determinats moments.

Crec que la Núria de la novel·la té molt a veure amb la autora, la Núria Pradas que a més d’haver creat una trama espectacular ens transporta en l’espai i el temps d’una manera tan precisa que sembla que els escenaris es puguin tocar i podem gaudir de les olors, els sorolls, les veus i els colors que l’omplen.

L’aventura vital de la Núria serà trepidant i us farà patir molt alhora que us demostrarà que amb pors no s’arriba mai enlloc. 

Gràcies a l’aposta de Columna podem tenir entre mans una novel·la que et posa la pell de gallina i et fa sentir la passió amb que ha estat escrita.

Sense que soni pedant i allunyant-ho de comparacions, també m’he identificat amb la seva protagonista doncs en el moment de crear La Petita Llibreria només disposava del meu somni, la meva feina, un ordinador i uns quants contactes editorials que han permès que el nostre creixement es noti dia a dia. 

Realment l’alè que necessites per seguir el camí d’allò que vols es molt fi i es pot trencar fàcilment però amb constància i tenacitat pots arribar a bon port.

No us comentaré massa més de la novel·la per dos motius: el primer i més important és que demà publiquem l’entrevista que ens ha cedit l’autora i a la qual estem molt agraïts i la segona raó és que és un llibre tan complert i fantàstic que m’agradaria que el llegíssiu i el desgranéssiu poc a poc sense cap idea preestablerta. 

De ben segur que aquest Nadal serà un regal estrella.

Us animeu a conèixer a aquestes Núries? Crec que és una cita a marcar a la vostra agenda!