dimarts, 23 de juny del 2015

Girl Online



Per Àngela Sánchez Vicente


Per degustar una novel·la vital, àgil, fresca, jove i de rabiosa actualitat heu de caure a l’encant de la Girl online.

Girl Online és el pseudònim de la Penny, una adolescent que comparteix les seves experiències vitals a un blog. Sentiments, primers enamoraments, problemes familiars, atacs de pànic que l’assetgen... podem dir que el blog en part és una mena de teràpia per ella doncs pot recalcar i “fardar” dels seus moments feliços i tractar d’una manera més introspectiva o soterrada les seves ombres. 

Quan viatja cap a Nova York i coneix en Noah esdevé el protagonista del blog, cada cosa que li passa amb ell genera comentaris, admiració i centenars de noies que esperen els seus post com si es tractés d’una novel·la o un serial.

Però que passa si un dia deixa de ser anònima?

L’única persona que sabia qui era la Girl Online des del primer moment és el seu amic Elliot i realment no li costa despullar la seva vida davant d’ell però quan això es converteix en un “vox populi” se li trastocarà el seu món.

La seva autora, la Zoe Sugg és una de les vídeo bloggers més seguides i la seva activitat a Instagram i Twitter tampoc queda enrere.

De la mà de Fanbooks podem prendre consciencia de la importància d’un ús correcte de les plataformes públiques i les xarxes socials alhora que reflexionem sobre els nostres propis perfils virtuals. Què mostrem? Què amaguem? Què pretenem ser o aparentar? 

Sovint penso que els nostres perfils són com les carpetes antigues que folràvem amb les fotos dels nostres ídols, amb allò que ens agradava i amb fotos de grans sortides amb els amics per tal que estigués a la vista de tothom.

Definitivament ens fa pensar però a més ens mostra com és l’adolescent actual i a través de la Penny podem viure els amors en temps actuals, les relacions familiars i tot allò que ens inquieta en una societat on el “postureo” té un paper molt important per no semblar un peix bullit.

I si realment tots son peixos bullits intentant brillar? I si fóssim autèntics i veiéssim que tots estem en el mateix dilema?

Realment és un bon regal pels adolescents que ara inicien el període de vacances estivals. Una bona novel·la i una gran ensenyança. 

No s’han de prohibir les xarxes socials però si aprendre a fer-les servir i de ben segur que desprès d’aquesta lectura molts canviaran la configuració de privacitat!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada