dilluns, 20 de juliol del 2015

BRU ARTIAC



Avui, juntament amb els nostres grans amics de Cruïlla us volem presenta els dos títols publicats d’una col·lecció que esperem sigui molt llarga.

El nostre nou amic, i encara més amic dels nens i nenes d’entre nou i dotze anys es diu Bru Artiac, i us estareu preguntant que té d’especial a part d’un nom original. Doncs bé, el nostre nou amic és un rondinaire d’onze anys, un tanoca de cap a peus i que es creu el més guai de tots.



La seva família també és força especial, té una germana adolescent, la Màrcia, que el que més desitja és tenir un xicot, per descomptat també tenim la mare i el pare, bé, ells són com són, ja se sap... pares.

El millor de les aventures d’en Bru és que ens les explica el seu gos, un personatge intel·ligent, irònic, divertit i que captivarà a la canalla des de la primera plana, el seu nom és Grumoll i ens convida a passar amb ells les vacances.




La seva primera aventura és Operació Gertrudis, L’àvia Gertrudis ha desaparegut.
 
Això és dramàtic. No només perquè la mare l’estima força, sinó perquè els pares han decidit cancel·lar tots els plans d’estiu, agafar la furgoneta i anar al darrere de les poques pistes que ha deixat.
 
El principal perjudicat d’aquest canvi de plans és el Bru, que en comptes d’anar a banyar-se i a tocar la guitarra amb els seus amics al Càmping d’Altafulla, li toca recórrer les contrades catalanes ficat a la furgoneta familiar, i enredar-se en sardanes i plats de crema catalana. 

En resum: unes vacances lamentables en família.

Voleu donar un cop d'ull a les seves primeres planes?



La segona aventura és Operació sobrassada, s’acosta l’estiu i el Bru, la Màrcia i els pares han de decidir els plans per a les vacances. No sé com s’ho fa, però en Grumoll aconsegueix arrossegar-los a Mallorca per buscar la Wendi, la gossa dels seus somnis. 

Quina aventura que els espera! Entre ensaïmades, cocarrois i muntanyes de sobrassada, estan a punt de passar el millor estiu de la seva vida.


Però no tot sortirà com  s’esperava...
 


Amb una presentació molt acurada, amb una visió real del que busquen els infants, Cruïlla els mostra amb un llenguatge atractiu a l’hora que els tracta com a petits adults, un estiu ple d’aventures, una família esbojarrada, totes les famílies tenen les seves pegues, un humor que els seduirà i els deixarà amb ganes de més.

Us asseguro que si a una criatura li cau a les mans una de les aventures d’en Bru us demanarà la següent.

Res de tot això seria possible sense la prosa d’Enric Gomà i les il·lustracions d’Artur Laperla, tot junt creen un món proper on la vida surt d’entre les planes per gaudir una bona estona a la fresca.

Espero que l’Artur Laperla no s’enfadi en mi, però m’ha donat una gran idea, les seves il·lustracions caòtiques a l’hora que ordenades són en blanc i negre  i que millor que fer els personatges realment de cada un si els hi poguéssim donar color i vida?

A més trobo un encert descobrir amb cada un d’ells part de les tradicions dels llocs que visitarem amb en Bru, una mica de cultureta i d’aventura.

Preparats per gaudir de l’aventura!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada