diumenge, 6 de desembre del 2015

El Tió. Aprèn a cuidar-lo



Cossetània edicions sempre està molt pendent dels més menuts de la casa i ara ens presenta una nova col·lecció titulada “Els meus manuals” i res millor per començar en aquestes dates que El Tió. Aprèn a cuidar-lo.


Amb un text acurat, senzill, amè i divertit a càrrec de Ton Lloret Ortínez i unes il·lustracions fora de sèrie de Martí Garrancho Rico, un tàndem perfecte que faran les delícies dels més petits i dels més grans, ja se sap que per aquestes dates l’esperit de compartir i de mostrar les tradicions als menuts van de la mà d’uns adults que tenen ganes de gaudir con quan eren petits.

Cada any, pels volts de Nadal, milers de llars catalanes reben la visita d’un ésser entranyable: el tió. Curiosament, durant segles, ningú no ha trobat estrany que un simple tronc de fusta s’alimenti de fruita i de galetes per acabar cagant llaminadures, torrons i obsequis per a petits i grans.

Però, un bon dia, dos científics estrangers (Max Palmerius i Frederich Inche) van descobrir-lo i van començar a fer-se preguntes: d’on coi surt aquesta tradició? Quins tipus de tions hi ha? Com s’ho fa aquest ésser màgic per convertir el menjar en joguines? Quines atencions necessita?

En aquest llibre hi trobaràs totes les respostes i et convertiràs en un autèntic Cuidador de Tions.

Descobrirem el seu origen, les diverses subespècies, podreu consultar el calendari d’interès tionil i el vocabulari específic per poder parlar-ne amb propietat, sabíeu que cada lloc té un nom diferent per anomenar al Tió?

Un cop aprenem tots junts aquests aspectes estem preparats per aprendre a tenir cura del nostre propi Tió, quina és la seva anatomia, que necessita per menjar, on estarà més còmode a casa, i el que jo no sabia fins ara, el seu nas vermell detecta per l’olor si els nens s’han portat bé o malament, i no val ruixar-se amb colònia.

Finalment ens expliquen com fer cagar al Tió i algunes de les seves cançons. Si seguiu els passos d’aquest manual aconseguireu un diploma de cuidador de tions que es troba al final del llibre.

Una proposta lúdica, didàctica i molt original que us deixarà amb un pam de nas.

Ja sabeu, cuideu bé del Tió si voleu que porti coses bones i dolentes no!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada