dimarts, 3 de març del 2015

Un creuer fora de sèrie



Benvinguts amics lectors a un viatge en vaixell que no oblidareu mai, la Perla del Mediterráneo us espera.

La família de l’Oriol i la Marta s’embarquen en un viatge inoblidable amb tota la seva família, una herència només són diners però si aquests els comparteixes amb la família, amb els amics més íntims i ja posats amb un càmera de televisió, això pinta molt bé.

Doncs bé, la Sílvia Soler ens ha comprat un passatge per aquest Creuer fora de sèrie on riureu, gaudireu, al·lucinareu, i descobrireu que la sèrie aquella dels vuitanta del vaixell del amor i el capità Merrill Stubing no era res comparat amb el que pot passar en un creuer on viatges amb la família on hi ha personatges de tots el estils, les iaies, els més joves, les adolescents enamoradisses, les amigues de l’ànima, les tietes i com vulgarment diríem tot tipus de fauna.

El joc d’enredar la troca amb el metge del vaixell, el cantant i d’altres passatgers és la punta de l’iceberg que no aconseguirà enfonsar-lo ni volent-ho.

Columna i labutxaca ens fan la vida una mica més divertida amb aquesta novel·la, és com un glop d’un bon còctel mentre és pon el sol a la coberta, com si el temps de la rutina, la feina i els maldecaps quedessin al port i la travessia fos, en realitat és, tota una aventura.
Una maxifamilia esbojarrada que enamora a primer cop de vista, i que alguns d’ells troben l’amor, encara que sigui amb un pijo ric del cagar, tal i com ho diu la Maria de manera molt fina.

La Sílvia Soler sap com captivar el lector i atrapar-lo a les seves xarxes, quan la vaig descobrir amb “L’estiu que comença” em va emocionar, semblava que entre les seves planes es podia palpar l’ambient real de la situació de les dues famílies, des d’aquell moment he llegit tot el que ha signat i en cada obra seva he descobert una ironia molt fina, la facilitat que sembla tenir per copsar l’atenció en allò que ens està explicant, la profunditat que va donant als seus personatges a mesura que les planes van passant i com les seves descripcions de l’ambient transporten al lector des de la seva còmode butaca fins a llocs amb perfum propi.

He gaudit molt d’aquest viatge, he pogut compartir molts secrets i riure força amb la família XXL de la Maria i l’Oriol. 

Qui dirà que no a un creuer de franc?

No us ho penseu ni per un segon, agafeu el vostre bitllet que el vaixell està apunt de salpar. Només una recomanació, deixeu la normalitat al fons de la maleta i gaudiu amb els cinc sentits de l’experiència.