dimarts, 17 de març del 2015

La nit de Damballah



Avui ens retrobem amb un admirat escriptor d’aquesta casa, es tracta d’en Jordi Solé que després dels seus èxits amb “Ciutat d’espies” i “Conspiració a Tàrraco” torna amb noves idees però amb la seva empremta genuïna que ens garanteix una obra plaent i de qualitat.

De la seva novel·la anterior “Conspiració a Tàrraco” us vàrem dir: “La gran documentació sobre el període històric, la geografia del moment i la cultura des d’allò més ampli fins al detall més mínim de protocol, relacions familiars, girs d’argot, vestuari, costums, armes i un llarg etcètera fan possible la immersió total en la novel·la i en una trama que t’enganxa de principi a fi.”

Doncs bé ara amb La nit de Damballah canvia d’estil i de localitzacions per tal d’oferir-nos una novel·la negra on l’elegància narrativa n’és un dels principals plaers. 

En aquest thriller podreu investigar allò que va passar amb la noia de color que va aparèixer morta a la Zona Franca de Barcelona amb signes d’una mort violenta i víctima d’un ritual vudú. 

Amb un ritme que no s’atura ni un sol instant podrem desgranar la corrupció, el valor d’un ésser humà, les causes i les conseqüències del dolor i els misteris per resoldre. És una ficció tan ben descrita que et fa re capacitar sobre la quantitat de casos d’assassinats que es deuen trobar a les comissaries de policies i la fragilitat de les víctimes propiciatòries. 

Com si fos una sèrie de televisió de gran pressupost les grans escenografies i les extenses i detallades descripcions s’agraeixen molt doncs ens ajuden a fer el salt per submergir-nos en tan inquietant aventura. 

De la mà del Lluis i la Mònica descobrirem el que va passar però no patiu que no us ho penso explicar doncs és tan impactant, inesperat i ben tramat que és millor que ho descobriu vosaltres mateixos gràcies a l’aposta que ha fet Columna donant veu a aquest autor.

De ben segur que les cues per Sant Jordi seran ben llargues doncs té la facilitat de narrar trames de qualsevol gènere que es proposi amb una naturalitat, veracitat i treball de documentació a les espatlles que proporciona una lectura ideal per tots els amants de les bones lletres.

És un llibre que us provocarà una nit d’insomni doncs és impossible deixar-lo a la tauleta de nit a mitges... és altament addictiu! 

Jo en el vostre lloc no ho dubtaria i aniria corrents cap a la llibreria a comprar un exemplar però per si no us acabo de convèncer demà podreu llegir l’entrevista que ens ha cedit l’autor amb tota la seva amabilitat i gentilesa.

Crec que no llegir-lo és un crim!