dissabte, 2 de maig del 2015

La decisió d'en Viggo



Ens trobem de nou amb una novel·la juvenil de la mà de Fanbooks, un segell que respecta al públic adolescent oferint-li lectures i autors de gran talent i unes histories que a més de despertar en ells el gaudir per la lectura els desperta la consciència i els anima a pensar de manera crítica sobre el seu entorn mostrant-los nombroses aventures que les poden traduir en fets quotidians i particulars de cada un d’ells.

Avui us presentem Zona prohibida II però serà millor que comencem fent memòria sobre la primera i fabulosa entrega.

Zona prohibida és un llibre que ens explica la historia de dues bessones que estudien en una escola molt restrictiva i aïllada per tal de preparar-les per ser les líders del futur on podran combatre una gran pandèmia.

El que ignoren és que mentre aprenen el millor de les lletres i les ciències per un futur, desconeixen la realitat i el marc actual on es troben així com les relacions interpersonals i emotives. 

Els mestres són hologrames privats d’emocions i més d’un centenar d’alumnes busquen refugi entre les unes i les altres donant-nos referències sobre la importància del contacte i el tracte humà. 

Sembla que estan preparades per solucionar la pandèmia futura però molt abans hauran de fugir de l’escola i buscar refugis a causa de mil catàstrofes i intorpedis que els aniran succeint començant per la gran inundació.

A l’excel·lent continuació sota el títol de La decisió d’en Viggo veurem com les nostres amigues protagonistes ja s’han enfrontat a la vida fóra del centre i han enfrontat tota mena d’inquietuds i han hagut de posar en pràctica tot allò que saben i aprendre noves coses a mida que caminen per un món cada cop més devastat i desorganitzat.

Caminar cap al nord i anar a la recerca dels seus pares serà el seu motor per no defallir en cap moment però, com ho faran? En qui confiaran? I els altres centenars de joves que les acompanyen? Hi ha aliats i enemics?

En aquesta nova entrega que ens presenta en David Cirici podem paladejar la historia doncs les seves protagonistes tot i ser les mateixes han crescut i han canviat la manera de reaccionar, noves amistats i aliances les duran  a un port més segur però... creieu que l’aventura acabarà aquí? Acabaran posant un punt i final a tots els enigmes que ens han presentat?

Us asseguro que la trama us atraparà d’una manera directa i connectarà amb la vostra anima lectora deixant-vos unes quantes nits en vetlla gaudint d’una lectura plaent i respectuosa amb el públic juvenil.

El ritme és dinàmic, àgil i fresc i encara que sigui un món i una situació un tant estranya i emmarcable en el camp de la ciència ficció podem assegurar-vos que us hi veureu reflectits i us donarà motius per pensar i reflexionar sobre les vostres existències.

Ara ja no som a Zona prohibida però igualment afanyeu-vos a anar a les llibreries per fer-vos amb un exemplar! No us en penedireu pas!