dissabte, 23 de maig del 2015

Ombres a la foscor



Sant Joan potser és la millor festa de l’any, però la nit més llarga pot despertar les ànimes que ens volen confessar els seus secrets més amagats.

Avui us portem una excel·lent suggerència per al públic juvenil de cara a les acaballes del curs. 

Hi ha alguna nit més màgica que la nit de Sant Joan? Crec que per molts joves fa olor a llibertat doncs després d’un any d’estudis i els exàmens finals és un dels primers dies de vacances en que ens acomiadem de les presses i les angoixes del dia a dia i li donen la benvinguda a l’època més lliure de l’any on els horaris, les carpetes, els apunts i els enemics dormen en un calaix fins al Setembre vinent.

Gràcies a Ombres a la foscor, una obra atraient i seductora del escriptor novell Arturo Padilla de Juan podem veure com un grup de joves somien amb aquesta nit però acaba essent infinitament diferent al que havien planejat.

Són sis amics, sis ànimes joves amb l’única pretensió d’acampar a la muntanya per tal assenyalada data. Una excursió agradable i descrita amb molta frescor que de sobte es tornarà molt fosca i oclusiva... estan sols?

No, no estan sols, enseguida noten una presència, quelcom inexplicable, que està amb ells vigilant-los d’una manera inquietant. Ja sabeu que a la nit, les branques, els sorolls i qualsevol cosa espanta més però s’adonaran que potser no estan en el camp de la suggestió sinó veient-se les cares amb un fatídic aniversari.

Pot ser el fantasma de la víctima de l’accident que va succeir tot just fa un any? Quin lligam hi ha entre la víctima i ells? Com se les empescaran?

No dubteu en l’agilitat i el caràcter resolutiu dels joves i acompanyeu-los a l’aventura que ens ofereix Estrella Polar, una novel·la per un públic adolescent feta amb respecte oferint-los allò que esperen i defugint de les histories de sempre o els contextos tan trillats.

Sembla mentida com escriu aquest jove autor, els seus personatges tenen moltíssim volum, la trama té un ritme electritzant i una base treballadíssima. Té tots els ingredients per ser una lectura totalment plaent!

Us animeu a descobrir el secret de la muntanya i del seu habitant? Vinga va, no sigueu mandrosos i acompanyem a aquests sis joves a la seva aventura! No us en penedireu!