dijous, 16 de juliol del 2015

Enamorats de l'Audrey Hepburn



Per Àngela Sánchez Vicente


Si!, em declaro fidel seguidora de les lletres del Manuel Cuyàs, un home que enamora amb la seva prosa i que s’engrandeix encara més amb el tracte de tu a tu i la seva humilitat.

Amb “El nét del pirata” vaig descobrir una novel·la autobiogràfica situada a Barcelona que em va frapar i va traspassar la meva pell però amb l’entrevista que ens va cedir em vaig embadalir amb les seves paraules i la generositat que va tenir amb nosaltres tot i que no som un mitjà gegantí.

Ara retorna amb Enamorats de l’Audrey Hepburn i és una autèntica delícia per desgranar-la poc a poc i conèixer una mica més al nét del corsari!

A cada capítol tracta amb la seva ploma màgica una part del seu dia a dia, una part de la seva intimitat que vol compartir amb els lectors i així acabem de conformar-nos una idea més acurada de qui és ell i la seva manera de viure.

Des dels seus anys de joventut fins l’actualitat veurem a l’autor en l’entorn de les olimpíades, dels seus fills, del seu amor cap a l’Audrey, d’un paladar cada cop més educat i exigent, viatges, Israel i la terra estimada de l’avi pirata.

Petites píndoles que fan de la lectura una experiència plaent, àgil, dinàmica i molt fresca sense perdre mai el fil conductor.

Realment té un “no sé que” a la seva prosa que a mi m’enamora, crec que el podria llegir durant dies i sempre aprendria una cosa nova i una anècdota nova. Una vida viscuda amb ulls curiosos i qüestionadors que han après des d’allò més important fins als detalls més mundans.

De la mà de Proa ens retrobem amb l’home que hi ha rere el periodista, un home sentimental, enamorat de la seva família i les seves arrels que sempre ha estat amb l’antena parada per alimentar la seva insaciable curiositat.

Jo de vosaltres no em perdria aquesta lectura doncs és del milloret que hi ha al mercat, això sí, si us ha agradat heu de llegir “El nét del pirata” una novel·la simplement perfecta!

Us animeu a la lectura?

Vinga va, a les llibreries hi falta gent!