divendres, 30 d’octubre del 2015

Els set cavernícoles. Comença l'aventura



Avui us presentem una col·lecció de contes i aventures que encantarà als menuts i a nosaltres ens enamorarà pel seu preu ajustat a l’economia actual i el caire amè i didàctic que desprenen. 

Amb Els set cavernícoles els vostres nanos faran una bona colla d’amics que poc a poc els mostraran un món prehistòric i atractiu.

És molt important saber que quan donem als infants un llibre o una historia per descobrir els estem obrint la porta a la literatura i els ajudem a conformar el seu propi gust lector. Si durant els primers anys ho viuen com una experiència plaent i dinàmica aconseguiran ser uns grans lectors i a saber destriar allò que els agrada d’allò que no tant. 

Crec que l’esperit crític dels petits és molt més fort que el dels adults conformistes. 

Sovint caiem en el parany de dirigir-los als booms de la factoria Disney, a llibres que neixen arran de dibuixos animats o histories que ja coneixen, però nosaltres preferim una historia genuïna com aquesta i tota la col·lecció que ens han preparat les seves autores Maite Carranza i Irene Iborra.

Ambdues tracten al seu públic amb respecte i treballen en una mateixa direcció i una gran coherència, d’aquí és on rau la nostra aposta per aquesta historia.

Llibrets curts, àgil i amb molt dibuix que afegeix i completa el significat de la lletra escrita. Petits jocs que es poden desenvolupar a través de l’aventura i els seus protagonistes... Algú dóna més?

Concretament hem llegit Contra el fantasma del foc on anirem en busca del foc mentre aprenem conceptes i termes de la prehistòria d’una manera natural i paulatina. 

També hem llegit Contra les pintures del diable i podem aprendre sobre la pintura rupestre i els seus mètodes de la manera més divertida acompanyats dels entusiastes menuts que juguen i juguen a l’aventura.

Es nota molt que els responsables del text són apassionats de les lletres, d’explicar histories, de l’antropologia i sobretot que saben allò que agrada a la nostra mainada!

De la mà d’Estrella Polar ja estem esperant els propers títols Contra l’esperit del bosc i Contra l’onada gegant i realment esperem que ens acompanyeu per aquesta travessia en la qual, volum rere volum ens ho passarem d’allò més bé.