diumenge, 6 de desembre del 2015

El Tió. Aprèn a cuidar-lo



Cossetània edicions sempre està molt pendent dels més menuts de la casa i ara ens presenta una nova col·lecció titulada “Els meus manuals” i res millor per començar en aquestes dates que El Tió. Aprèn a cuidar-lo.


Amb un text acurat, senzill, amè i divertit a càrrec de Ton Lloret Ortínez i unes il·lustracions fora de sèrie de Martí Garrancho Rico, un tàndem perfecte que faran les delícies dels més petits i dels més grans, ja se sap que per aquestes dates l’esperit de compartir i de mostrar les tradicions als menuts van de la mà d’uns adults que tenen ganes de gaudir con quan eren petits.

Cada any, pels volts de Nadal, milers de llars catalanes reben la visita d’un ésser entranyable: el tió. Curiosament, durant segles, ningú no ha trobat estrany que un simple tronc de fusta s’alimenti de fruita i de galetes per acabar cagant llaminadures, torrons i obsequis per a petits i grans.

Però, un bon dia, dos científics estrangers (Max Palmerius i Frederich Inche) van descobrir-lo i van començar a fer-se preguntes: d’on coi surt aquesta tradició? Quins tipus de tions hi ha? Com s’ho fa aquest ésser màgic per convertir el menjar en joguines? Quines atencions necessita?

En aquest llibre hi trobaràs totes les respostes i et convertiràs en un autèntic Cuidador de Tions.

Descobrirem el seu origen, les diverses subespècies, podreu consultar el calendari d’interès tionil i el vocabulari específic per poder parlar-ne amb propietat, sabíeu que cada lloc té un nom diferent per anomenar al Tió?

Un cop aprenem tots junts aquests aspectes estem preparats per aprendre a tenir cura del nostre propi Tió, quina és la seva anatomia, que necessita per menjar, on estarà més còmode a casa, i el que jo no sabia fins ara, el seu nas vermell detecta per l’olor si els nens s’han portat bé o malament, i no val ruixar-se amb colònia.

Finalment ens expliquen com fer cagar al Tió i algunes de les seves cançons. Si seguiu els passos d’aquest manual aconseguireu un diploma de cuidador de tions que es troba al final del llibre.

Una proposta lúdica, didàctica i molt original que us deixarà amb un pam de nas.

Ja sabeu, cuideu bé del Tió si voleu que porti coses bones i dolentes no!


Elles 1 & 2



La gran i aclamada Katherine Pancol torna a les llibreries amb una trilogia molt femenina i després dels seus èxits de critica i públic com “Els ulls grocs dels cocodrils”, “El vals lent de les tortugues” i “Els esquirols de Central Park estan tristos els dilluns” estem segurs que més d’un ja l’espera.

A la trilogia dels animals ja ens va mostrar a través de les seccions de l’historia la relació entre dues germanes desenvolupant unes descripcions emocionals que l’han anat enriquint i han desenvocat d’alguna manera al que ara tenim entre mans.

Us diem que és femenina doncs ens narra el món des de la dóna i el punt de vista d’aquestes davant la quotidianitat mostrant que som un gènere fort, tenaç, valent i molt constant en el canvi que estem generant en un món governat per pantalons.

La trilogia comença amb Elles 1, on se’ns presenten a les principals dones que formaran el planter emocional en el que es balancejarà l’obra. Dones maltractades que volen veure el bri d’esperança, dones que en un món d’homes volen la igualtat, dones despreocupades, alegres, que es superen i s’ajuden dia a dia amb l’única finalitat de ser felices i autosuficients.

No us desvetllarem si acaben soles o amb parella, essent mediocres o triomfant però confieu en la ploma majestuosa de l’autora i sucumbiu al segon volum.

A Elles 2, podem veure com les dones amaguen les seves llàgrimes sota la careta de la superació i encara que portin les butxaques plenes de pors i inseguretats surten al carrer amb el seu millor somriure i amb l’actitud segura que només poden donar unes bones sabates de taló i un toc de rímel a les pestanyes per superar totes les burles de les veus inútils..

Sembla que cada cop tenen més clara la seva finalitat al món i amb l’ajuda de totes elles ho aconsegueixen dia a dia.

Hi trobareu vells amics i d’altres que coneixereu però l’essència d’elles és com l’estela d’un bon perfum que seguirà properament a Elles 3.

Fins on hem llegit podem dir que el públic femení surt reflectit amb una minuciositat màgica alhora que ens anima a tots a ser somiadors i a lluitar per els nostres somnis. A vegades s’ha de caure molt a baix per poder començar a trepar però no hi ha res impossible si hi ha voluntat de canvi.

Quin és el veritable poder de les dones?

Vinga, inicieu aquest hivern amb aquesta trilogia que us ofereix labutxaca, no us penedireu de conèixer unes ànimes inquietes, que passaran de ser invisibles insectes a brillants papallones!

No serà que tot el que fa el gènere masculí es en el fons per cridar l’atenció de les dones? En aquest aspecte els guanyem d’avant mà doncs les nostres respostes sempre són enigmes inesperats! A més els fem creure que la decisió o idea brillant ha sortit del seu crèdul cervellet!

El poder de les dones neix al seu cor, a la seva intuïció, al seu instint de protecció... El poder de les dones rau en la seva capacitat infinita d’entregar amor i vida.

Dones, vinga! Cap a les llibreries!