diumenge, 13 de desembre del 2015

Piensa como un artista



Hoy os proponemos desmitificar la figura del creador de arte y animaros a que todos lo seáis.

¿Ellos son artistas o los convertimos nosotros en figuras destacadas?

En Piensa como un artista el autor nos invita a pensar que todos tenemos talento, sólo hace falta descubrirlo y ponerlo en práctica.

¿Y si fuéramos más creativos en todo lo que hacemos? Desde el mismo trabajo o desde casa se puede desarrollar esta cualidad y disfrutar de la inmensa satisfacción de sus frutos.
Will Gompertz nos pone múltiples ejemplos y muchas frases de grandes escritores y personajes influyentes que apoyan su teoría. Quizás tienen razón.

¿Quién dictamina que algo es arte o no? ¿Qué es bello y que es horroroso? ¿Quién es el juez? ¿Qué es la belleza?

Anécdotas de grandes creadores, críticas a grandes obras e infinidad de ideas se dan cita en esta obra digna a tener en cuenta para afrontar este año con una nueva perspectiva y un espíritu más vital, lleno y auto satisfactorio.

Taurus es la editorial encargada de propiciar esta cita con este genio estrambótico pero que al leerlo te das cuenta que dice verdades como puños.

Obviamente no vamos a pintar las “Tres gracias de Rubens” ni lo pretendemos pero no pasa nada si le ponemos color a nuestro día a día. 

Ya sea en un post-it, en un WhatsApp, en Facebook, coloreando… la vida tiene más sentido creando y siendo genios.

¿Os animáis?

Este manual lo deja muy claro.

Venga, os espera en las librerías para cambiar el color a este año.


Elles 3



Per fi podem parlar de la novel·la Elles 3, el desenllaç de la trilogia de la prestigiosa i aclamadíssima autora Katherine Pancol.

Després dels seus èxits de critica i públic com “Els ulls grocs dels cocodrils”, “El vals lent de les tortugues” i “Els esquirols de Central Park estan tristos els dilluns” estem segurs que aquesta trilogia farà les vostres delícies doncs s’ha donat la llicència i l’espai per poder desenvolupar els seus personatges d’una manera més profunda i des de molts punts de vista per tal que puguem fer una lectura cent per cent empàtica. 

Ja us vàrem advertir que era una trilogia femenina pel fet que ens narra el món des de la dóna i el punt de vista d’aquestes davant la quotidianitat mostrant que som un gènere fort, tenaç, valent i molt constant en el canvi que estem generant en un món governat per pantalons.

Doncs bé en aquest punt final ens mostra com les dones protagonistes han aconseguit l’autoestima, la confiança, la positivitat, l’esperança, la vitalitat i sobretot el seu valor!

Ja no són les esporuguides que els semblava un pecat deixar fluir els seus sentiments ni les patidores que creien que tot el pes del món descansava a les seves cansades espatlles. S’han reconstruït, han renascut i ens mostren un canvi de consciencia cap a una vida més plena de color i oportunitats.

Com ella mateixa ens va dir a l’entrevista que ens va cedir: “Crec que realment són les dones qui poden canviar el món, els homes avui en dia no tenen tanta imaginació, les autentiques heroïnes d’avui son les dones.” Tota una declaració d’intencions, no creieu?
“El patiment ens fa veure la felicitat del dia a dia. Crec que les dones quan s’enfronten a l’adversitat són més pràctiques, busquen una solució, mentre que els homes es queden sense alè, culpen els demés, es posen a dissertar sobre aquella adversitat, es queden sense recursos... això és el que intento mostrar en els meus llibres, que la força la tenen les dones.”

De la mà de labutxaca tenim una cita amb aquestes donasses que ens tenen molt que ensenyar! 

No us penedireu de conèixer unes ànimes inquietes, que passaran de ser invisibles insectes a brillants papallones!

No us desvetllarem si acaben soles o amb parella, essent mediocres o triomfant però confieu en la ploma majestuosa de l’autora i sucumbiu a la trilogia del moment.

Només us traslladem el seu desig perquè us acabeu de convèncer a paladejar aquesta lectura: “M’agradaria que arribes a les dones normals, les dones importants són normalment impotents, ja que han perdut la perspectiva...”

Feu-li cas i concediu-li el desig anant al seu encontre! No us en penedireu pas!