divendres, 18 de desembre del 2015

Nits Blanques



Per Raúl Gotor


Heu vist al vostre voltant? És Nadal! Llums, joia, amics i amor. I d’això està plena la última aventura literària de Fanbooks on tres històries d’amor escrites pels millors autors per a joves del present es donen de la mà en aquesta festivitat per confluir en una catarsi d’amor que farà les delícies dels amants de la literatura romàntica i juvenil.

John Green, afamat autor per  les seves obres i posteriors adaptacions cinematogràfiques, Maureen Johnson autora de la mateixa temàtica des de 2004 quan es va publicar la seva primera novel·la i Lauren Myracle autora de 46 anys amb gran influència entre les noies adolescents americanes s’han reunit per crear una obra mestre nadalenca on la recepta té un secret: sucre, sucre i una mica més de sucre ensucrat.

En una nit de Nadal on la neu cau com si no hi hagués món, un tren queda parat al mig de Gracetown, la Jubilee s’ha vist obligada a deixar-ho tot durant aquests dies i separar-se del seu xicot. Però Gracetown té massa desitjos sense complir, i ella no sap encara què li depara el futur. 

Tres històries, que realment són una sola, amb tots aquells estereotips americans i nadalencs que ens faran sospirar com si fóssim babaus: ruptures, animadores, amors adolescents, àngels! i fins i tot... un porquet en miniatura! Una novel·la que enganxa des de el primer moment. Potser, perquè la primera història, amb la Jubilee, és la que més m’ha agradat, potser perquè tenia prejudicis vers la qualitat de la narrativa que em trobaria.

Personalment m’ha semblat un molt bon llibre, m’esperava potser un to més infantil i unes històries més descafeïnades, però al meu parer, la primera és totalment entendridora, la segona divertida i la tercera encara que una mica més fluixa serveix per dotar d’un fermall d’or les vacances de Nadal més romàntiques que poden existir a Gracetown.

Nits Blanques és d’aquelles lectures que et sorprenen, que fan revifar en tu alguna cosa que havia quedat adormida. Temps per pensar, riure, viure i fins i tot plorar. Un cop acabada la lectura et moriràs de ganes per un Thai al Starbucks i desitjaràs conèixer en persona a la majoria dels personatges.

Estem a Nadal i els miracles es succeeixen amb més força encara que a la resta de l’any. Un consell nadalenc: aconsegueix el teu exemplar de Nit Blanques, agafa una tassa amb xocolata ben calenta (o vés corrent al primer sofà de l’Starbuck més proper) i llegeix-ho... sense prejudicis, amb l’ànima... i quan acabis, pensa en allò que tens, en aquell que et falta... i perquè no? Aconsegueix-lo! Encara estàs a temps de fer que el teu àngel obtingui les seves ales complint el teu desig. Clink, clink!