diumenge, 10 de gener del 2016

Melmelades Casolanes. Mini receptari



Per Maria Valle Viña

 
Cossetània Edicions ens apropa el segon llibre dels seus mini receptaris i en aquest cas trobem les Melmelades casolanes, podem trobar aquest mini receptari a un preu molt econòmic.  

Aquest llibre aplega les receptes més conegudes del món de les melmelades i les confitures, per passar després a l’experimentació que ofereixen els xútneis (conserves agredolces per acompanyar carns, aviram, patés i formatges...) i les gelees. 

Totes han estat experimentades, repetides i millorades fins a tenir la certesa que realment surten bé. A la introducció les autores ens expliquen el significat de melmelada, confitura, xútnies i gelea, per a que ho coneguem amb profunditat. 

La Núria Duran es una de es autores, ha escrit alguns llibres en què agermana la seva formació professional i el seu coneixement de les plantes del país, amb la seva afició a la cuina, com ara La cuina del bosc/ Plantes silvestres comestibles, Plantes medicinals i Fruits i plantes silvestres comestibles.

La Montserrat Roig, es la segona autora, ha aportat la seva llarga experiència en l’elaboració de melmelades casolanes i ha dedicat moltes hores a la recerca i experimentació. El seu entusiasme encomanadís ha mantingut el foc viu durant tota l’etapa d’elaboració del llibre.

Voleu un tastet del que us trobareu al mini receptari? Us deixo amb la recepta de la “Confitura de carbassa i taronja”: 

Ingredients: 1 kg de carbassa, 1 kg de taronges, 1’2 kg de sucre.
Elaboració: Peleu les taronges i les carbasses, desfeu les taronges a grills i feu-ne bocins. Talleu les carbasses a daus. Barregeu-ho amb el sucre i deixeu-ho reposar tota una nit. L’endemà feu-ho coure durant una mitja hora, remenant i escumant sovint. Envaseu-la en pots de vidre prèviament escaldats i poseu-los en una olla amb aigua bullent durant 15 o 20 minuts. Deixeu-los refredar, eixugueu-lo es bé i etiqueteu-los. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada