diumenge, 29 de maig del 2016

El Zohar de Barcelona



Per Maria Valle Viña

T’agraden els llibres històrics? Els llibres de ficció? Els d’aventures? Potser t’agraden els llibres amb tocs d’amor? De misteri? Policíaques? Amb El Zohar de Barcelona ens trobem amb un llibre que conté totes aquestes característiques i ens endinsem en un thriller històric trepidant. 

En la seva lluita contra el poble jueu, els nazis volen aconseguir el «Zohar o Llibre de la Llum», el llibre cabdal de la càbala. I tots els indicis condueixen a Ildefons Cerdà i, després, a Antoni Gaudí, que l'hauria amagat en algun indret de l'Eixample deixant unes pistes misterioses per qui vulgui trobar-lo. 

L'any 1938, en plena Guerra Civil, l'inspector Emili Galera ha d’investigar aquest fet i es veu abocat a una cursa perillosa i trepidant per avançar-se als nazis, la Herta i el carnisser Metzger, els espies enviats per Hitler, i així impedir que el Zohar de Barcelona, amb tot el seu poder màgic, caigui a les seves mans.

Es molt interessant trobar a la novel·la tot un seguit de personatges històrics i veure’ls entrellaçats dintre de la trama. A més  es un llibre que agradarà a tant als que coneixen Barcelona com els que no, ja que  hi trobaran molts espais coneguts i a la vegada es descobreix quins han estat els canvis a la ciutat al llarg dels anys. 

L’autor de la novel·la es Francesc Xavier Hernandez, que és historiador i catedràtic de Didàctica de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona. Ha participat en diversos projectes museogràfics, entre els quals la coordinació historicomuseogràfica del Museu d'Història de Catalunya i el comissariat de l’exposició «Donec perficiam» del Born Centre Cultural de Barcelona. També ha participat en nombrosos projectes relacionats amb la iconografia didàctica i l'arqueologia del conflicte. El Zohar de Barcelona és la seva última obra. 

El llibre el trobareu amb l’editorial Capital Books que és un segell creat per 9 Grup Editorial, format per Angle Editorial i Cossetània Edicions, segells de trajectòria consolidada i que ens apropen títols que com el Zohar de Barcelona que ens conviden a agafar amb moltes ganes la lectura. 

Us deixo amb aquest vídeo per a que comenceu a fer boca:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada