dimecres, 23 de novembre del 2016

Per què l’art és ple de gent despullada?



Per Àngela Sánchez Vicente


Avui de la mà de Librooks us presentem un llibre per als menuts de casa que farà les delícies de petits i grans!

És molt important quan oferim un llibre als nanos tenir en compte que sigui una obra que els tracta amb respecte i no com a autòmats, també és imprescindible que els faci pensar i despertar la seva ment curiosa i a més que ajudi a obrir el diàleg amb els adults del seu cercle més proper.

Com a mestres valorem molt aquest format de llibres doncs a més d’entretenir-los els educa d’una manera lúdica, interesant i molt innovadora.

Amb Per què l’artés ple de gent despullada? I altres preguntes fonamentals sobre l’art els menuts tindran les primeres nocions conscients sobre l’art. 

No és que siguem escèptics de les activitats com els bits en que podem fer-los memoritzar el nom del quadre però res més; és molt més interessant que coneguin poques obres o pocs autors però amb profunditat i amb aquesta inquietud que els desperta les ganes de saber-ne més.

Si els mostrem l’art com petites històries que els autors ens volien explicar a través dels colors, les formes i les pinzellades de ben segur que intentaran anar més enllà desenvolupant el seu propi gust artístic.

En aquesta obra de la Susie Hodge veiem com les preguntes que tots ens fem sobre l’art com: Quina historia explica? Qui és tota aquesta gent? Per què els artistes pinten les vistes? Ja està acabat? Què és exactament? Els artistes es copien entre ells? O exclamacions com “Això ho podria haver fet la meva germana petita” a més d’unes indicacions sobre el comportament a les diverses exposicions i mostres d’art troben la seva resposta.

Molt ben documentat i acompanyat amb il·lustracions que simulen quadres famosos i imatges d’exemple de grans obres de tots els temps i moviments artístics els ajudem a crear un marc en que descobriran a grans trets que és l’art, el seu valor i el seu comportament davant una obra.

Com a mestres i un membre especialitzat en l’historia de l’art li donem la màxima puntuació a aquest llibre que serveix com a entrada a un món infinit que de ben segur els agradarà i els enganxarà a aprendre i aprendre més i més.

És una proposta engrescadora i amb un altíssim potencial didàctic ja sigui de manera formal a les escoles o de manera informal des de casa.

Crec que és hora de desenganxar-los de la tele i els videojocs per connectar-los amb el món artístic.

No hi ha millor invitació!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada