divendres, 9 de desembre del 2016

Els més GRANS per als més PETITS. PICASSO



Avui ens retrobem amb una nova entrega de la col·lecció “Els més GRANS per als més PETITS” de la mà de Cossetània Edicions.
Una col·lecció dedicada als menuts de la casa, on aprendran de manera divertida la vida i curiositats de personatges de la nostra historia, el text breu i concís, clar i entenedor ens ve signat per Marià Veloy i les il·lustracions són de David Maynar. Un tàndem que realment val molt la pena descobrir.
Els primers tres títols ens presentaven en Gaudí, en Jaume I i en Dalí, tres personatges il·lustres de la nostra estimada terra i cultura, doncs ja tenim el quart personatge que farà les delícies de grans i petits, Picasso, un geni en si mateix.

Cada llibret ens parla de la vida d’un personatge sense oblidar que els menuts els agrada fer seus els llibres i rere la part més didàctica els menuts podran jugar amb el personatge a buscar el camí del laberint, a fer una bona sopa de lletres o trobar les set diferències, buscar un Picasso perdut i respondre unes preguntes sobre la seva lectura.

Un llibre joc molt complert on a més a més hi ha una breu galeria de personatges on sabrem una mica més sobre Santiago Rossinyol, Fernande Olivier, Carles Casagemas, Gertrude Stein i George Brague.

En aquest petit gran llibre descobrirem parts de la vida de l’autor i de la seva obra, des de el seu naixement a Màlaga el 1881 fins la seva mort a Mogins el 1973.

La contraportada és un dels reclams que més m’han agradat, ja que presenta al personatge en el moment de la seva infància on decideix revoltar-se contra tothom: “Quan és un nen, la seva mare li diu: «Si et fas soldat, arribaràs a general. I si et fas capellà, seràs Papa.» Anys més tard, Picasso explicarà: «Vaig decidir ser pintor, i em vaig convertir en Picasso.» És a dir, l’artista per excel·lència del segle XX. En té prou amb un quadre, Les senyoretes d’Avinyó, per revolucionar la pintura moderna. Serà el gran mestre del cubisme, però també pintarà llenços a favor de la pau. En aquestes pàgines descobriràs aquestes i d’altres històries d’un pintor que mai no va deixar de ser jove.

Voleu saber-ne més? Aquí us deixem les seves primeres planes, gaudiu-les i compartiu-les amb els menuts. Qui sap si teniu el proper gran artista del segle a casa vostra.

És ben cert que en el pot petit hi ha la bona confitura, no deixeu escapar la oportunitat de mostrar per mitja d’una lectura curta però clara, amena i distreta amb una didàctica soterrada una gran aposta per a qualsevol data de l’any.

Una col·lecció que no hauria de mancar a cap casa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada