dimecres, 6 de gener del 2016

La merceria



Per Maria Valle Viña


A la Barcelona de principis del segle XX, en Tonet, un jove idealista d’origen humil, salva un home ric, l’Eudald, de la mort segura, arriscant la seva pròpia vida. A partir de llavors, una gran amistat uneix els dos homes, malgrat l’abisme polític i cultural que els separa. En agraïment al gest altruista, en Tonet veu acomplert el somni d’obrir la botiga que sempre havia volgut per a la dona que estima... encara que no és l’únic. 

Entre el romanticisme, la tragèdia i el suspens, La Merceria broda un retrat fidedigne de la societat catalana a l’estil de L’auca del senyor Esteve, que ens fa viatjar en el temps, al llarg de tres generacions i les diferents classes socials de l’època. 

Viurem de prop els fets històrics més significatius per a la ciutat i el país, així com els alts i baixos econòmics de l’empresa familiar. 

Descobrirem que els diners no donen la felicitat i que no  tot té un preu. 

Coneixerem l’ambició, el dubte, l’enveja, l’odi, la por de dues famílies que tenen més en comú del que imaginen... I, finalment, recordarem que, sempre, l’única resposta a tots els problemes és l’amor. 

Teresa Roig és l’autora del llibre que ens apropa la editorial Columna, col·labora des de jove en publicacions i edita contes. Actualment compagina l’escriptura amb la maternitat. Entre les seves novel·les destaquen: “L’Herència de Host”, “Pa amb xocolata”, “El primer dia de les nostres vides”, “El blog de Lola Pons” també publicada a Columna i L’arquitecte de somnis que també trobareu entre la col·lecció de Columna, La Merceria es la seva sisena novel·la. 

Amb aquesta novel·la coneixereu d’una forma molt propera la història del segle passat i us endinsareu en la intensa y entranyable història de dues famílies. Les seves 360 pàgines se us faran molt curtes ja que Teresa Roig ens l’escriu de forma molt amena amb un vocabulari senzill. 

La Merceria és una novel·la que no pot faltar a la vostra llibreria, una novel·la que us transportarà en el temps i que us despertarà diferents sentiments. Feu un cop d’ull al seu booktrailer: