dissabte, 27 de febrer del 2016

L'home del parc

Per Raúl Gotor

 

L’home del parc, novel·la que ens porta l’editorial CreateSpace Independet Publishing Platform amb la seva col·lecció De perdidos, al lío i es presenta com un thriller atípic que ens porta a un viatge trepidant ple d’espies i trames empresarials amb un fons meravellós: la nostra Barcelona.

Daniel Torrents és un dels protagonistes d’aquesta història. Un home amb massa secrets i capacitats ocultes que es veurà immers en una trama mafiosa per ajudar a Meritxell Egger, coneguda com Blue. 

Blue és una noia orfe de pare, el qual li ha deixat la major part de les accions d’uns laboratoris suïssos on treballava.
La vida d’aquest parell es posarà en perill quan s’assabentin que les intencions del soci suís, Heinz, van més enllà d’unes negociacions en taula rodona. Ajudats per la mateixa espia contractada per Heinz, l’Emma, es veuran immersos en una trama empresarial, plena de secrets, fugues, virus perillosos i diners.

L’autor d’aquest relat tan àgil i divertit és David Torres (publicat amb el seu pseudònim David Castells) estudiant d’arquitectura a la universitat però treballador informàtic en una empresa alemanya a l’actualitat i autor de dues obres més:  “El hombre de la corbata flamante” y “El hombre de la playa”.

David escriu aquesta història amb tota la frescor del mon. Una narrativa lleugera, ràpida i d’un humor molt punyent que ens aporta una lectura agradable durant les seves 276 pàgines. Ens trobem davant d’un thriller, amb víctimes, perseguits perseguidors i pintxos de tota la vida però amb la peculiaritat que no tothom sap el que fa en cada moment. Un estil narratiu festiu que arriba al seu clímax a un tren que ens recorda al “camarote de los hermanos Marx” i ens fa riure i sorprendre’ns de la mateixa manera. 

El final ens sorprendrà gratament i estem davant d’una trilogia que promet portar als seus protagonistes a més aventures en un futur. Finalment es revelaran tots els secrets però la trama ens aportarà més emoció i humor al final del trajecte fent indispensable una nova part on Daniel, Emma i Blue creixin com a personatges.

Recomanat per tots aquells que gaudeixen de l’absurd, de l’acció i de les lectures lleugeres que et deixen un molt bon regust a la boca. Una lectura feta per gaudir sense massa floritura que ens deixa amb el misteri latent fins a la última pàgina.

Qui és en Daniel? Perquè sap tant? I ara, que fa parlant tants idiomes? Un personatge que et captivarà i farà que arrasis amb les pàgines per tal de saber qui és en realitat l’home del Parc.