dijous, 10 de març del 2016

101 Històries Zen



Per Àngela Sánchez Vicente


Em crida molt l’atenció com proliferen botigues en que es venen espelmes, jardins zen i objectes que afavoreixen la meditació... La meva pregunta sempre és la mateixa: Sabem que estem fent? Quin és l’origen d’aquesta filosofia? Ho estem respectant o ho estem convertint en una moda cosmopolita?

Si ens hem de documentar crec que la millor aposta és 101 històries zen

En aquesta obra breu, àgil i sobretot molt ben documentada entendrem des de l’etimologia de la paraula a la manera en que es va concebre en els inicis i com ha evolucionat tant en el seu indret d’origen com a altres cultures que l’alternem a la nostra pròpia creença religiosa.

És molt més que una manera de relaxar-se o de buscar l’anhelada pau interior. 

El mestre Nyogen Senzaki durant tota la seva vida va escriure i recopilar paràboles budistes, reelaborat-les i interpretant-les de nou afegint-hi koans, narracions i pensaments d’altres mestres.

Aquest llibre és un recull dels koans més coneguts i de les màximes zen més conegudes.

Realment són pensaments sobre la vida, la mort i els dubtes existencials que poden sorgir als seguidors de qualsevol de les religions però amb un toc de pau i de filosofia que encisa.

És un recull extens i ens el podem llegir seguit o saltant apartats pel que fa de la lectura una experiència lliure i gens esclava. 

La gentilesa d’Angle editorial ens posa en negre sobre blanc les bases dels conceptes d’una filosofia o manera de veure la vida que ens ajudarà en el nostre dia a dia i a més dóna sentit a les pràctiques que avui en dia estan tant de moda.

No dic que tothom les ignori però crec que és molt interessant primer conèixer de que tracta tot el tema i llavors practicar les tècniques de relaxació i utilitzar els seus símbols de decoració. Si no careix de sentit.

Us voleu mirar la vida des d’un prisma diferent? 

Vinga va, hi esteu convidats! Una dosi de saviesa mai està de més!