dimecres, 30 de març del 2016

Dits enganxosos



Per Àngela Sánchez Vicente


Avui us portem una bona novel·la negra sota el títol Dits enganxosos.

Voleu saber que s’hi amaga? Doncs us en fem cinc cèntims!

Ens situem a la Barcelona post olímpica amb totes les millores que els Jocs varen portar a la ciutat: un nou skyline de la ciutat, millores importants a la platja i voltants, una nova visió internacional i molt de prestigi per part dels ulls que la miren des de fora.

Com tota moneda té dues cares, les millores que es van fer tenen un preu i un d’ells és la proliferació del consum i el tràfic de drogues.

En tot aquest entorn coneixerem al Pere Palau, un jove redactor amb set de veritat i gens de por del que pot trobar.

Entre les noticies que tocarà hi ha un incendi forestal, un succés que no sembla tenir massa interès fins que hi troben una parella jove calcinada. Ell que pensava que només hauria de captar els testimonis dels veïns i fer quatre fotos veu com tot li dóna una volta de 180 graus i esdevindrà la oportunitat de la seva vida.

Qui són les víctimes? Qui és l’assassí? Quin és el motiu de tan brutal esdeveniment?

Poques pistes us donarem doncs una de les gracies que té la ploma del Rafael Vallbona és que amb les seves acurades descripcions i el seu desenvolupament de la investigació ens encoratja sense voler-ho a que nosaltres mateixos anem rere les pistes i intentem esbrinar les respostes als interrogants.

Té un ritme trepidant i uns escenaris en contraposició com són la ciutat i el bosc que es conjuguen a la perfecció per tal de mostrar-nos a vista d’ocell un mapa general del poder, el vici, els diners i la modernitat.

No us perdeu aquesta nova joia d’Alrevés en la que descobrireu a un gran autor, una gran trama i una historia que us deixarà sense alè.

Ens acompanyeu? Ajudem entre tota a en Pere?

De ben segur que no us en penedireu!