dilluns, 18 d’abril del 2016

Per Sant Jordi serenitat i una rosa blanca (2016)



La rosa blanca és el símbol de la innocència i de l’optimisme. És la màxima claror i foscor nul·la. És el color de la pau espiritual i tot un símbol d'intencions.



Per aquest motiu us volem recomenar:

Em crida molt l’atenció com proliferen botigues en que es venen espelmes, jardins zen i objectes que afavoreixen la meditació... La meva pregunta sempre és la mateixa: Sabem que estem fent? Quin és l’origen d’aquesta filosofia? Ho estem respectant o ho estem convertint en una moda cosmopolita?

Si ens hem de documentar crec que la millor aposta és 101 històries zen

En aquesta obra breu, àgil i sobretot molt ben documentada entendrem des de l’etimologia de la paraula a la manera en que es va concebre en els inicis i com ha evolucionat tant en el seu indret d’origen com a altres cultures que l’alternem a la nostra pròpia creença religiosa.

El mestre Nyogen Senzaki durant tota la seva vida va escriure i recopilar paràboles budistes, reelaborat-les i interpretant-les de nou afegint-hi koans, narracions i pensaments d’altres mestres.

La gentilesa d’Angle editorial ens posa en negre sobre blanc les bases dels conceptes d’una filosofia o manera de veure la vida que ens ajudarà en el nostre dia a dia i a més dóna sentit a les pràctiques que avui en dia estan tant de moda.


Ediciones B nos presenta El gran reformador de Austen Ivereigh una exhaustiva y profundamente centrada en el contexto, la biografía sobre el papa Francisco aporta detalles no revelados hasta la fecha sobre el origen del ambicioso programa de este pontífice único. Basándose en extensas entrevistas realizadas en Argentina, Roma y otros escenarios, así como en años de estudio sobre la Iglesia católica contemporánea, El Gran Reformador cuenta la historia de Jorge Mario Bergoglio, el hombre que pasó de hijo de inmigrantes italianos de clase media-baja nacido en Buenos Aires a líder espiritual de más de mil millones de católicos en todo el mundo.

La presente biografía, íntima y ambiciosa, arroja luz sobre una historia muy poco explicada: la influencia que sobre el Papa Francisco tuvo el movimiento nacionalista en Argentina y la inspiración que recibió de los primeros misioneros jesuitas; su compromiso radical con una Iglesia para los pobres; su liderazgo visionario pero controvertido de los jesuitas argentinos; así como la espeluznante cuerda floja por la que transitó durante la dictadura militar de la década de 1970. Apoyado en fuentes primarias y en numerosas entrevistas con coetáneos, el libro sigue su notable labor como obispo y arzobispo en momentos de crisis en el Vaticano. Además, cuenta la historia, hasta hoy inédita, de cómo y por qué fue elegido Papa. 

La profundidad de su análisis y la originalidad de sus planteamientos aportan emoción a este relato del viaje de un hombre que se halla en la encrucijada de la fe y la política.
Us presentem un manual per ser vosaltres mateixos sense cap mena de límit més que els que us vulgueu posar vosaltres. 

Rere el títol Tu mateix! Trobareu múltiples Relats per a persones que volen viure allò que són que realment són encoratjadors i ens sacsegen les emocions mentre ens animen a fer un canvi que necessitem. 

Si llegiu aquest relats us adonareu de la grandesa de l’ésser humà i si feu una mica d’introspecció i penseu que faríeu vosaltres o us poseu a la pell dels protagonistes potser descobriu que sou molt més capaços, vitals i lliures del que creieu. 

La veu amiga dels seus autors, en Jaume Soler i la M. Mercè Conangla ens acompanyen a través dels relats i cada un sembla una bufetada de realitat que ens mostra que les nostres limitacions ens les posem nosaltres mateixos, que les nostres inseguretats neixen del nostre interior i que les nostres pors són reptes a superar de manera paulatina.

De la mà d’Amat Editorial podem decidir entre estar morts en vida o viure de manera tranquil·la amb un mateix i amb l’entorn.


La novela Instant Karma, una reinterpretación moderna de “El principito” sin precedentes que aunque toma sus mismas bases y una manera muy amplia de hablar del amor es simplemente única, sutil y delicada a la vez que está cargada de buena energía y mucha fuerza.

En esta historia que nos cuentan Merche Murillo y Fátima Embark bajo el nombre de Wendy Davies conoceremos a Rin, un adolescente que nos robará el corazón y tocará nuestras almas de una manera increíble y renovadora.

De una manera magistral se compagina el mensaje inicial de la novela de Antoine de Saint-Euxpéry con la vuelta de tuerca moderna que estas dos chicas le dan a esta nueva novela.

Es un mensaje de amor en mayúsculas y nos recuerda que este sentimiento lo puede todo y es como un ciclón que te atrapa hasta que te sana.

¡De la mano de Suma de Letras creo que hemos encontrado la novela ideal para esta primavera!


La obra más íntima e intimista de Mathias Malzieu, Diario de un vampiro en pijama es una fábula contemporánea, inteligente y deliciosa en la que nos cuenta su propia historia de superación personal y que nosotros podemos leer gracias a Reservoir Books.

Salvar la vida ha sido la aventura más extraordinaria que jamás haya vivido.

Tras varios años dando rienda suelta al artista compulsivo y polifacético que lleva dentro, tras haberse convertido en un icono de la modernidad indie francesa, la racha se le rompe a Mathias Malzieu. 

Le diagnostican una enfermedad sanguínea que lo pone a las puertas de la muerte. Pero no claudica ante la amenaza, se agarra a la vida y a quienes dulcemente le rodean tan fuerte como un niño lo hace a sus sueños. 

Además, Mathias cuenta con una baza secreta, un don tremendamente maravilloso: la capacidad de sublimar su experiencia a través de la escritura, gracias a una tremenda visión poética de la vida.

Esta es una novela, en forma de diario personal, que explora los temas de la enfermedad, la muerte y el afán de superación desde una dimensión fantástica y deliciosa. Con ella, Malzieu devuelve al lector la necesidad de soñar y la capacidad de sorprenderse con los pequeños milagros cotidianos.

Guies Insight: Londres i Paris



Per Àngela Sánchez Vicente


Sou ànimes viatgeres? Tenim una gran sorpresa per vosaltres!

Les Guies Insight que ens apropen els nostres amics de Cossetània Edicions ens donen les bases per organitzar un viatge als destins que ens proposen però allunyant-nos dels clixés turístics on tothom visita el mateix i es perden l’encant de la veritable essència del nou indret a descobrir.

En aquest text us parlarem una mica de les que hem tingut entre mans, com és el cas de Explora París i Explora Londres en que lògicament ens proposen dins les 20 millors rutes a seguir els museus més destacats, els monuments més emblemàtics, els parcs més espectaculars i simbòlics i els barris històrics. 

Potser això està molt bé per un primer viatge però a més ens proposen petites sortides per descobrir la gastronomia local, els mercats, on podem comprar, on escoltar música, les parades obligatòries i curiositats que ens duran a descobrir la ciutat amb una òptica molt diferent.


Potser és una guia ideal per un segon viatge a una ciutat que ja has gaudit i vols aprofundir-hi o bé una guia ideal per els últims dies de viatge en que ja no saps cap a on tirar i acabes preguntant a la recepció de l’hotel.

Viatjar no és només conèixer allò de la ciutat més representatiu sinó establir contacte amb el teixit social, prendre un bon cafè, fer-te passar per un habitant més, oblidar per una estona la càmera de fotos i portar cap a casa compres que fugin dels típics subvenir.

No us ve de gust fer la maleta i descobrir una nova ciutat? 

A més els destins són propers i podem trobar bitllets econòmics i a la pròpia guia ens ajuden amb els mapes i els transports per economitzar en els trajectes un cop aterrem.

Què, ens escapem uns dies?

Us deixem amb una cançó ideal per gaudir a cada destí!