divendres, 10 de juny del 2016

Les veus del Liceu



M’atrauen les novel·les en que el marc esdevé protagonista. Sóc una amant de l’arquitectura i de la història que desprenen els edificis més emblemàtics de la ciutat de Barcelona.

Si us passa com a mi heu de caure a l’encant de Les veus del Liceu, una novel·la sublim que ens regala els sentits.

De la ploma d’en Xulio Ricardo Trigo brollen descripcions acurades de racons del teatre desconeguts per la majoria, personatges amb molt de volum que es conjuguen i ballen entre ells de manera màgica i fins i tot salten en el temps per mostrar les semblances i les diferencies de l’amor i la venjança a través del temps.

Dos grans amors protagonitzen aquesta gran novel·la alhora que ens obren les portes a tan il·lustre recinte que amaga tants i tants misteris.

D’una banda tenim a l’Eduard i a l’Anna situats en la dècada dels noranta. Ell va ser cantant d’òpera però ho va tenir que deixar per causes de salut i mentre dóna classes al Liceu descobrirà la veu d’ella. 

Ella no se les pot permetre doncs és la encarregada de la neteja del Liceu però no pot evitar canturrejar tot el dia. L’Eduard no sap que ella és tartamuda ni ella sap que ell està encisat amb la seva veu però ambdós saben que aquest fet els canviarà la vida.

D’altre banda tenim a l’Armand, un creuat defensor del Principal disposat a acabar amb el Liceu de mitjans del segle XIX que coneixerà a la bella Glòria, una defensora del Liceu que entrarà a la seva vida per canviar-lo per sempre.

Amor, atracció, venjança, amor, odi, ideologia... Tots aquests aspectes es donen cita en el gran teatre de la ciutat comtal.

L’amor és més fort que els principis d’un mateix? Poden dues ànimes en solitud trobar una companyia a través d’una passió en comú?

Cada amor és com un dels focs del Liceu, res és atzarós per aquest gran autor i tot i ser un enamorat de la novel·la històrica ha aconseguit fer un gran teló de fons i context històric però deixant que l’amor i els seus protagonistes estiguin sempre en un primer pla i sota el focus d’atenció.

De la mà de Columna podem delitar-nos d’una novel·la amb un fil musical creat especialment per la historia que encara li dóna més profunditat i sentiment.

Realment les coses de la vida només poden sortir a la perfecció quan es fan des del cor i tenint cura de cada detall.

No us perdeu la oportunitat de descobrir aquesta gran obra.